Røde hunde gør ikke - Barndomserindringer

Vis stort billede
Røde hunde gør ikke - Barndomserindringer

249,95 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Bjarne Reuters drengebøger møder Møllehaves erindringer – og vupti, ud kommer Poul Joachim Stenders vildt fantasifulde barndomshistorier, ”Røde hunde gør ikke”, om alt det, der slet ikke kan lade sig gøre, men helt sikkert har fundet sted!
Et viltert hoved bliver i 1950’erne født på langbordet i køkkenet af en mor, der reciterer ”Guldhornene” imens, for ”børn skal fødes med rim”. Men den lille Boller kommer flere vers tidligere, end de fire større søskende meldte deres ankomst, og da hverken moren eller jordemoren opdager det lille, for tidligt fødte gny, tilbringer han livets første minut i en pyt af barselsvæsker, hvor han får øjnene op for livets store sammenhæng – den mellem føde og at føde.
De ni måneder, der gik forud for denne opdagelse, tilbragte den gryende Boller i livmoderens billedgalleri, hvor den aborterede søsters væv endnu hang på væggene. Samme søster opdagede Boller et par år senere i kælderen i skolemesterboligen, gemt væk i et henkogningsglas med påskriften ”Syltet græskar”. Det var, som om det lille gelé-væsen sendte ham små fingerkys. Rædselsslagen besvimede Boller og søgte resten af barndommen tilflugt i alt fra våde havfruedrømme til en tungeløs enkes franske køkken. Imens fremsagde moren tyske digte, og faren holdt sit lille skolemestermissilforsvar af spidsede blyanter klar til krig mod uduelige ungers elendige retstavning.
”Røde hunde gør ikke” er perlende, rørende, fabulerende barndomserindringer.
POUL JOACHIM STENDER(1956) er præst og har provokeret med sin smag for det sanselige, både da han tog 500 kroner i entre til en skærtorsdagsgudstjeneste med nadvermåltid af Claus Meyer, og da han udgav sexbogen ”Med Gud i sengen”. Med ”Røde hunde gør ikke” springer han ud som fuldbåren, folkelig erindringsforfatter.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Poul Joachim Stender
Sideantal: 230
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Kristeligt Dagblads Forlag
Bredde: 143 mm
Højde: 221 mm
Dybde: 17 mm
Vægt: 324 g
Udgivelsesdato: 15 Apr 2014
Oplagsdato: 15 Apr 2014
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788774671602

Udgivelsesår

2014

Sprog

Dansk

Røde hunde gør ikke - Barndomserindringer Kristeligt Dagblads Forlag