Portrætter af enhver

Vis stort billede Tilføj
Portrætter af enhver

149,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

Gertrude Stein: Portrætter af enhver
Portrætter af enhverer et udvalg af de mange litterære portrætter af venner og gæster, som Gertrude Stein skrev gennem hele sit forfatterskab.
Som salonværtinde og samler af moderne kunst i 1910ernes og 20ernes Paris mødte Stein et væld af forfattere og kunstnere, der i dag står som kunst- og litteraturhistoriske mastodonter. Mange af dem blev genstand for et verbalt portræt. Herunder Matisse, Picasso, Cézanne, Juan Gris, Marcel Duchamp, Sherwood Anderson og Isadora Duncan, hvis portrætter alle er inkluderede i udvalget.
Portrætterne blev en kunstnerisk tumleplads for Stein. Her kunne hun lege med og udforske forholdet mellem identitet, umiddelbar erfaring og fremstillelighed. For nutidige læsere er portrætterne en særdeles sprudlende læseoplevelse. Dels fordi de som stærkt originale sproglige kunstværker formår at videreformidle den levende interesse for andre mennesker, som de er skrevet på. Og dels fordi de puster til en almindelig biografisk nysgerrighed vedrørende deres motivpersoner. En nysgerrighed som de både tilfredsstiller og skuffer gennem deres meget forskellige måder at gestalte personer og personlighed på, uden om en traditionel biografisk fortælling.
Portrætter af enhverbestår af atten portrætter skrevet mellem 1910 og 1928. Udvalget afspejler den store stilistiske diversitet i Steins skrift i denne årrække. De fleste af teksterne er første gang udgivet i bogform i samlingerne Geography And Plays (1922) og Portraits And Prayers (1934), mens et enkelt først er udkommet posthumt.
Portrætter af enhverfortsætter den systematiske introduktion af Gertrude Steins forfatterskab til danske læsere, som Arenas påbegyndte i 2006 med Stein taler, et udvalg af Steins foredrag. Udgivelsen er tosproget.
Portrætter af enhverer oversat til dansk af et kollektiv bestående af Lene Asp Frederiksen, Solveig Daugaard, Oskar Sjøgren, Laura Luise Schultz og Tania Ørum. Udgivelsen er forsynet med et forord af Tania Ørum samt noter og efterord af Solveig Daugaard.
Samtidig udkommer Solveig Daugaards Gertrude Steins portrætter, som giver den interesserede læser en grundigere indføring i portrætgenren i Steins værk. (ISBN 978-87-92684-25-7)
Om forfatteren
Gertrude Stein (1874-1946) er amerikansk forfatterinde med et betydeligt og omfangsrigt forfatterskab bag sig. Hun tilhører den store modernistgeneration af kunstnere og er samtidig med navne som Proust og Picasso. Hendes forfatterskab er ofte blevet anset for at være vanskeligt tilgængeligt, hvorfor hun først sent har opnået en fortjent anerkendelse for sit betydelige bidrag til litteraturens kanon.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Gertrude Stein
Sideantal: 192
Sprog: Dansk
Omslagsgrafiker: Eli Lund
Forord af: Tania Ørum
Originalsprog: Engelsk
Produktvariant: Hæftet
Oversætter: Lene Asp Frederiksen, Solveig Daugaard, Laura Luise Schultz, Oskar Sjøgren, Anja Skoglund og Tania Ørum
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Arena
Bredde: 119 mm
Højde: 189 mm
Dybde: 15 mm
Vægt: 232 g
Serie: Klassikerserien
Udgivelsesdato: 06 Mar 2012
Oplagsdato: 06 Mar 2012
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788792684240

Udgivelsesår

2012

Sprog

Dansk