Pigen uden navn

Vis stort billede
Pigen uden navn

249,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Den ene er 17, den anden er 91, men de har mere til fælles, end de tror.
Plejebarnet Molly bliver efter et tyveri fra det lokale bibliotek idømt samfundstjeneste, hvor hun skal hjælpe Vivian med at rydde op på hendes loft.
Loftet er proppet med kasser fra Vivians lange liv, og efterhånden som lågene kommer af, udfoldes en stærk historie om ensomhed og modstandskraft. Vivian var nemlig et ”togbarn”: I begyndelsen af 1900-tallets USA gennede man forældreløse og gadebørn sammen og satte dem på tog, der kørte tværs gennem Midtvesten.
På hver perron stod familier klar til at tage et barn for en skilling– en stærk dreng til marken, en nuttet lille baby … eller en pige, man kunne bruge, som man ville. For børnene i togetkunne næste stop betyde håb, lykke og familie – eller ensomhed, overgreb og et ødelagt liv.
Vivians fortid fletter sig sammen med Mollys nutidshistorie i en gribende beretning om længslen efter et hjem, hvor mankan være, høre til og måske blive elsket.
Romanen er baseret på og inspireret af virkelige hændelser, der fandt sted i USA mellem 1854 og 1929: Forfatteren Christina Baker Kline opdagede under et besøg hos svigerfamilien,at hendes mands bedstefar havde været et af de circa 200.000 børn, der blev sat på toget mod en uvis skæbne.
ROMANEN, ALLE ELSKER:
• På New York Times bestsellerliste – i mere end 90 uger. Heraf 1 år i Top 5
• Har solgt 2 millioner eksemplarer i USA

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Christina Baker Kline
Sprog: Dansk
Originaltitel: Orphan train
Originalsprog: Engelsk
Produktvariant: Indbundet
Oversætter: Birgitte Brix
Oplag: 2
Udgave: 1
Udgiver: Gads Forlag
Bredde: 149 mm
Højde: 218 mm
Dybde: 32 mm
Vægt: 510 g
Udgivelsesdato: 26 Jan 2016
Oplagsdato: 21 Mar 2016
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788712051428

Udgivelsesår

2016

Sprog

Dansk