Ondskaben

Vis stort billede
Ondskaben

129,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

ONDSKABEN er en roman om en dreng, hvis liv er indrammet af vold. Gennem hele sin barndom bliver Erik systematisk og rituelt afstraffet af sin far. I skolen slås han for at bevare magten i sin bande, og på kostskolen, som han sendes til, da han ikke længere kan skjule sine slagsmål bag sit overklassesprog og evne til at klare skolearbejdet, hersker der >>kammerat-opdragelse<<.
Erik er ikke nogen ynkværdig person. Han er intelligent, dygtig til sport og har et stærkt venskab med værelses-kammeraten Pierre. Han nægter at lade sig knægte af gennem-bankninger og ydmygelser, men kan han gøre oprør mod uretfærdighederne uden at bryde reglerne og risikere at blive smidt ud af skolen? Kan han beholde sin værdighed uden at blive trukket ind i den voldsspiral, der truer hans fremtid?
ONDSKABEN er en barsk roman, som bygger på Jan Guillous egen barndom og opvækst, en roman hvor lettelsen og hævnens adrenalinrus til sidst også er læserens.
ONDSKABEN er filmatiseret, og filmen blev nomineret til en Oscar for bedste udenlandske film og fik Sveriges mest prestigefyldte filmpris Guldbaggen for bedste svenske film i 2003.
Det Danske Filminstitut har udarbejdet et spændende undervisningsmateriale til brug i 8. til 10. klasse.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Jan Guillou
Sideantal: 350
Sprog: Dansk
Originalsprog: Svensk
Produktvariant: Paperback
Oversætter: Jannick Storm
Oplag: 10
Udgave: 4
Udgiver: Modtryk
Udgivelsesdato: 03 Nov 2003
Oplagsdato: 18 Dec 2013
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788773948026

Sprog

Dansk