Niels Peters sidste rejse - Og andre grumme fortællinger fra lykkeland

Vis stort billede Tilføj
Niels Peters sidste rejse - Og andre grumme fortællinger fra lykkeland

249,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Niels Peters sidste rejse – og andre grumme fortællinger


Vi fødes alene, vi dør alene, og uanset hvor mange, der er omkring os, så er livet en opgave, vi først som sidst selv må klare. På godt og ondt. Det er omdrejningspunktet er Bodil Johanne Jørgensens nye bog, Niels Peters sidste rejse – og andre grumme fortællinger fra lykkeland, som udkommer fredag d. 29. november på forlaget Trykværket. At vi alle før eller siden skal dø, er en skæbne, som selv den mest durkdrevne ikke kan undslippe.
Og det faktum er den sværeste del af livet; at hver enkelt af os er udrustet med en for os ukendt udløbsdato, og at den skæbnesvangre dato kan indtræffe en hvilken som helst dag – om 40 år, om en måned, i morgen, i dag. Alligevel – trods den kendsgerning, at vi alle før eller siden skal herfra – er døden og angsten for den emner, vi helst undgår, fordi begge er så svært at acceptere. Ikke mindst her i verdens lykkeligste land, som den ene internationale undersøgelse efter den anden igen og igen slår fast, at Danmark er. Men hvad hjælper al den lykke, hvis vi ikke tør komme i berøring med de mere barske sider af tilværelsen? Hvad er prisen for det så berømmelige lykkelige liv, hvis der ikke samtidig er plads til at tale om, at også lykken – som livet – har en grænse?
Dette eksistentielle dilemma og dets konsekvenser udforsker Bodil Johanne Jørgensen i 17 fortællinger, der kredser om de mange måder, livet kan ende; pga. langvarig sygdom, trafikulykke, selvmord eller ved simpelt hen at forsvinde. Selv siger Bodil Johanne Jørgensen om sin nye udgivelse: ”Jeg brænder for at fortælle historier fra det virkelige liv, om almindelige danskere i ekstreme situationer. Og det er netop det, jeg har gjort i Niels Peters sidste rejse. Derfor er det en bog, der vedrører os alle sammen, fordi vi alle før eller siden bliver konfronteret med livets afslutning.”
Men bogen er mere end en samling fortællinger; udgivelsen har et dobbeltsigte. Som Bodil Johanne selv siger: ”Selve fortællingerne har til hensigt at klæde os på til at komme i gang med at tale de sider ved livet og døden, som vi ikke er så fortrolige med. Men jeg har også tilføjet flere bud på, hvordan man kan nedbryde de tabuer og italesætte den angst, som omgiver et så svært emne som døden, både i forhold til sundhedssystemet, hvis der er tale om langvarig sygdom, men især i forhold til sine nærmeste.” Bodil Johanne Jørgensen er uddannet økonom og har haft lederjobs hos det offentlige såvel som i erhvervslivet. I de seneste 20 år har Bodil Johanne haft egen undervisnings- og konsulentvirksomhed inden for narrativ coaching, stresshåndtering og mindfulness. Bodil Johanne har tidligere udgivet bogen Intuition – ledelse med hoved og hjerte, som udkom på Turbineforlaget i 2007.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: / Bodil Johanne Jørgensen
Sideantal: 220
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Udgiver: Trykværket
Udgivelsesdato: 28 Nov 2013
Oplagsdato: 28 Nov 2013
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788793063020

Sprog

Dansk

Niels Peters sidste rejse - Og andre grumme fortællinger fra lykkeland Trykværket