Når dagene strenges

Vis stort billede Tilføj
Når dagene strenges

299,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 3-5 hverdage
Jens Peter bliver under første verdenskrig tvunget i tysk militærtjeneste, men forfærdet over krigens rædsler deserterer han, og for ikke at bringe sin dansksindede familie i Slesvig i fare søger han tilflugt hos slægtninge i Danmark. Her gøres der alt for at bringe ham på fode igen, men han kan ikke ryste oplevelserne af sig og bliver aldrig som fætteren Jep og andre medlemmer af sin store slægt fænget af tidens nye politiske bevægelser som arbejderkamp og kommunisme.

Trods de forskellige politiske standpunkter binder den stærke familiefølelse slægten sammen, også da Sønderjylland i 1920 kommer tilbage til Danmark, og Jeps forældre – trods familiens mangeårige kamp for danskheden - vælger at forblive tyske. Og den dag nazismen for alvor bliver en trussel, står man klar til at hjælpe.

"Med sin store indsigt i menneskenes sind og tanker og med et samfundssyn, hvor klasser er en realitet, har Hanne Reintoft skrevet en historie, som ikke blot underholder, men også kan gøre læsere klogere både historisk og politisk."
- Arbejderen

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Hanne Reintoft
Sideantal: 328
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Peoples Press
Bredde: 142 mm
Højde: 218 mm
Dybde: 27 mm
Vægt: 536 g
Udgivelsesdato: 06 Oct 2010
Oplagsdato: 06 Oct 2010
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771080926

Udgivelsesår

2010

Sprog

Dansk

Når dagene strenges Peoples Press