Nana

Vis stort billede
Nana

179,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

NANA - Emile Zolas berømte roman om kvinden, der uden vilje, uden begavelse, uden ondskab og uden godhed lader sig beherske af sin krop. Med et mylder af personer og en udpræget sans for detaljen, skildrer forfatteren det parisiske borgerskabs dekadence og dets fascination af den prostituerede varieté-sangerinde Nana. På én gang en nøgtern og skarp personskildring og en udstilling af den franske magtelite i 1860’erne.

Emile Zola afsluttede Nana i 1880, men handlingen udspiller sig cirka 10 år tidligere under Kejser Napoleon d. 3.’s sidste regeringsår. Den er på mange måder en kras kritik af Det Andet Kejserdømme: af hvad Zola opfattede som moralsk forfald og af elitens degeneration og ødselhed. Samtidig er det også en periode, hvor industrialiseringen har bidt sig fast og viser sig at have sin pris. Romanen er et fascinerende indblik i det parisiske borgerskabs og adelens udsvævende livsstil og dekadence i midten af 1800-tallet.

Nana er en del af en romancyklus på ikke mindre end 20 bind, der er opkaldt efter de to slægter, hvis udvikling skildres i bøgerne: ”Les Rougon- Macquard”. Romanerne kan dog ubesværet læses uafhængigt af hinanden: de springer både geografisk og hvad angår persongalleri og kronologi.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Emile Zola
Sideantal: 334
Sprog: Dansk
Originaltitel: Nana
Originalsprog: Fransk
Produktvariant: Hæftet
Oversætter: I. C. Lauritzen
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Forlaget Radius
Bredde: 140 mm
Højde: 220 mm
Dybde: 27 mm
Vægt: 523 g
Udgivelsesdato: 22 Feb 2015
Oplagsdato: 22 Feb 2015
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788792334572

Udgivelsesår

2015

Sprog

Dansk