Mussolinis næse

Vis stort billede
Mussolinis næse

374,94 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Catalonien i 1920’erne. Berta Panatis, en ung kvinde med store idealer, får til opgave at dræbe den spanske diktator, general Primo de Rivera. Udstyret med penge, pistol og kugler installerer hun sig i en lille landsby i Pyrenæerne sammen med sin far for at afvente et krypteret telegram med de endelige instruktioner. Men årene går, og telegrammet kommer ikke. Alene og isoleret lever de i fattigdom, uden at de hårde prøvelser ændrer på Bertas brændende tro på nye tider. Da nyhedens interesse fordamper, og Bertas penge gradvist forsvinder, viser beboerne i landsbyen kun ringe interesse for de nyankomne. Carlota Monrós, pigen fra posthuset, er en undtagelse. Carlota bliver Bertas bro til omverdenen, og som årene går, opstår der et bånd mellem de to kvinder – et bånd, der får et overraskende udfald.
Titlen på romanen refererer til et mislykket attentat på Benito Mussolini. Den 7. april 1926 skød Violet Gibson Mussolini, mens han sad i sin bil ved Piazza del Campidoglio. Mussolini havde netop talt til en international kirurgkongres om den moderne lægevidenskabs fortræffeligheder. Violet Gibson skød Mussolini tre gange og ramte hans næse to gange. Mussolini blev kun let såret. Den ophidsede folkemængde var klar til at hænge hende på stedet, men politiet greb ind.
Berta har indsamlet avisudklip om Violet Gibson, og udklippene holder ild i hendes brændende tro.
Af Bertas endeløse venten opbygger Lluís-Anton Baulenas et plot fuldt af spænding. Mussolinis næse er en bog, der er vanskelig at lægge fra sig. En roman i serien af gode historier om det tyvende århundredes Spanien.
Om forfatteren
Lluís-Anton Baulenas (1958). Prisvindende catalansk forfatter, bosat i Barcelona.

Flere detaljer

Mere info
Sideantal: 360
Sprog: Dansk
Originaltitel: El nas de Mussolini
Originalsprog: Spansk
Produktvariant: Hæftet
Oversætter: Ane-Grethe Østergaard
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Turbine
Bredde: 140 mm
Højde: 220 mm
Udgivelsesdato: 19 Apr 2016
Oplagsdato: 19 Apr 2016
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788740606225

Udgivelsesår

2016

Sprog

Dansk