Mørkt forår

Vis stort billede Tilføj
Mørkt forår

150,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

En pige vokser op i mellemkrigstidens Berlin med en fjern far og et anstrengt forhold til sin mor. En række voldsomme hændelser medfører dog en tidlig afslutning på barndommen. Fantasien bliver herefter pigens eneste værn mod en >>sølle virkelighed<<, som blandt andet omfatter en incestuøs storebror og en håbløs forelskelse i en fremmed ung mand.


Zürn knytter an til forfattere som Marquis de Sade og Antonin Artaud, og i sit efterord påpeger Olga Ravn videre ligheder med Sylvia Plath og Tove Ditlevsen. I Mørkt forår findes en længsel efter barndommen og en sans for både det grusomme og det pirrende. Det er en udviklingsroman – eller måske en afviklingsroman – skrevet uden nogen form for forstillelse.


Illustrationerne i bogen er af Zürns samlever, surrealisten Hans Bellmer, som også er kendt for fotografier af Zürns krop i bondage-tableauer.


Unica Zürn (1916–1971), forfatter og billedkunstner. Zürn tilhørte avantgardistiske kredse i Paris og havde nære forbindelser til mange af surrealisterne – herunder Max Ernst, Marcel Duchamp, Henri Michaux samt især Hans Bellmer, som hun både arbejdede og levede sammen med. Mørkt forår blev den sidste udgivelse fra Zürns hånd i hendes levetid. I 1970 kastede hun sig ud fra et vindue i sin lejlighed efter flere fejlslagne selvmordsforsøg og langvarige ophold på psykiatriske klinikker.

Olga Ravn (f. 1986), forfatter, kritiker og oversætter. Ravn debuterede i 2011 med digtsamlingen Jeg æder mig selv som lyng og har siden udgivet den lyrisk-gotiske roman Celestine i 2015. Til Mørkt forår har Olga Ravn skrevet et efterord om pigen/kvinden som hovedperson, forfatter og læser: hvordan forholder omverdenen sig til disse tre forskellige skikkelser – hvis de da er forskellige?

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Unica Zürn
Sideantal: 82
Sprog: Dansk
Omslagsillustrator: Max Klinger
Omslagsgrafiker: Forlaget Sidste Århundrede
Forord af: Olga Ravn
Originaltitel: Dunkler Frühling
Originalsprog: Tysk
Produktvariant: Hæftet
Oversætter: Steffen Skaarup
Oplag: 1
Udgave: 1
Illustreret af: Hans Bellmer
Udgiver: Forlaget Sidste Århundrede
Bredde: 114 mm
Højde: 160 mm
Dybde: 8 mm
Vægt: 90 g
Udgivelsesdato: 05 Oct 2015
Oplagsdato: 05 Oct 2015
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788799617203

Udgivelsesår

2015

Sprog

Dansk

Mørkt forår Forlaget Sidste Århundrede