Min geniale veninde

Vis stort billede
Min geniale veninde

299,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Af forfatteren til Forladte dage(2003). Min geniale venindeer en stor, filmisk fortalt og vidunderligt smuk roman om et livslangt venskab. Historien om Elena og Lila fortælles af den 60-årige forfatter Elena, der i bogens optakt netop har fået at vide at hendes barndomsveninde Lily er forsvundet fra sit hjem i Napoli. Lily har taget alle sine ejendele med sig og klippet sit ansigt ud af alle familiefotografierne i hjemmet.
Da historien begynder, er pigerne otte år gamle, sprudlende fulde af liv og store drømme i omgivelser der er præget af fattigdom, vold og hård opdragelse. De skiller sig ud ved deres begavelse, og Lila også ved sin vildskab. Hun er trodsig, mager og snavset - og fuldstændig suveræn. Lilas forældre vil ikke betale for datterens videre skolegang og fra hun er fjorten, må hun arbejde i familiens skomagerværksted. Fuld af vrede og frustration opgiver hun bøgernes verden, mens Elena fortsætter sin skolegang. Efterhånden som Lilas strålende skønhed folder sig ud, tiltrækker hun de unge rå drenge i nabolaget som en magnet, og hendes liv fyldes af flirt og uforpligtende forhold til mænd der kun har blik for hendes ydre. Roman slutter da pigerne er seksten, med Lilys bryllup med en rig købmandssøn fra byen. Et bryllup der er ladet med spændinger og vold og som definitivt skiller de to kvinders liv ad.
Min geniale veninde er et stærkt, atmosfæremættet og nuanceret portræt af et venskab mellem piger, og om deres liv i 50’ernes Italien.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Elena Ferrante
Sideantal: 386
Sprog: Dansk
Omslagsgrafiker: Jon Asgeir
Originaltitel: L'amica geniale
Originalsprog: Italiensk
Produktvariant: Hæftet
Oversætter: Nina Gross
Oplag: 8
Udgave: 1
Udgiver: C&K
Bredde: 146 mm
Højde: 221 mm
Dybde: 31 mm
Vægt: 552 g
Udgivelsesdato: 20 Feb 2014
Oplagsdato: 08 Jun 2016
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788792884107

Udgivelsesår

2014

Sprog

Dansk