Mengele Zoo

Vis stort billede Tilføj
Mengele Zoo

249,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Norsk bestseller.
Vi er i den sydamerikanske amazonas regnskov. Romanens hovedperson er Mino Aquiles Portoguesa. I bogens begyndelse, er han en dreng på omkring seks år som lever med sin familie i en lille fattig landsby. Hans familie klarer sig økonomisk gennem livet ved at sælge sjældne og smukke sommerfugle, som Miro og hans far har været ude og fange i regnskoven, og som de derefter præparerer til salg. Det lille lokalsamfund, de bor i, forstyrres af de store olieselskaber der ønsker at udnytte regnskoven. Så en dag indtræffer katastrofen. Militæret, der er i lommen på olieinteressenterne, kommer en dag og udsletter landsbyen, alle beboerne bliver myrdet, undtagen Mino der flygter ind i junglen, hvor han bliver fundet af magikeren Isidoro, der tager ham med på sin færd. I et par år lever Mino sammen med Isidoro; de rejser fra by til by og optræder med deres populære show. Mino bliver ældre og som studerende finder han forbundsfæller, og sammen danner de Mariposa-bevægelsen (opkaldt efter en sommerfugl, dog en fiktiv art opfundet af forfatteren), som har til formål at rette verdens opmærksomhed mod de grusomheder, internationale selskaber begår mod miljøet, og de begynder systematisk at myrde lederne for de selskaber, der begår forbrydelser mod miljø og mennesker i den fattige del af verden.

Med romanen kombinerer Gert Nygårdshaug mesterligt sine fortællerevner og fantasi med et spændingsdrama taget ud af en globaliseret latinamerikansk virkelighed. Bogen behandler temaer som miljøhensyn og imperialisme, og ikke mindst, hvordan man vælger at prioritere sine værdier. Til trods for at Mengele Zoo beskriver verden set fra en terrorists synsvinkel er det svært for læseren ikke at fatte sympati med Mino og hans mission.

Bogen er ved at blive filmatiseret.

Gert Nygårdshaug , født 1946, bor i Lier, Norge. Debuterede som 20-årig med en digtsamling, siden har han udgivet omkring 25 bøger i mange forskellige genrer; lyrik, romaner, børnebøger, noveller, krimi og eventyr. Gert Nygårdshaug har et fascinerende, originalt og udfordrende forfatterskab bag sig. Han er en forfatter som viser vilje og evne til gå egne veje for at løse op for stivnede virkelighedsopfattelser. Hans specielle blanding af fantasi, videnskab og mystik og poesi præger hans romaner. På dansk er tidliger udkommet Provst Gotvins geometri . I 2007 blev Mengele Zoo, af norske læsere, kåret som alle tiders bedste norske bog.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Gert Nygårdshaug
Sideantal: 413
Sprog: Dansk
Omslagsgrafiker: Svetlana Makarenko
Originaltitel: Mengele Zoo
Originalsprog: Norsk
Produktvariant: Hæftet
Oversætter: Camilla Christensen
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Hovedland
Udgivelsesdato: 31 Oct 2010
Oplagsdato: 31 Oct 2010
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788770701938

Udgivelsesår

2010

Sprog

Dansk