Maurice

Vis stort billede
Maurice

124,94 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 4-7 hverdage
Maurice udspiller sig på det elegante Cambridge, hvor mesterforfatteren E.M. Forster introducerer os for den fjortenårige Maurice Hall. Vi følger Maurice gennem skolen og Cambridge og videre ind i faderens firma, Hill & Hall, Børsmæglere. I et meget struktureret samfund er Maurice en konventionel ung mand på næsten alle måder, og han påtager sig den rolle, England forventer af ham. Altså lige bortset fra, at han er homoseksuel.
Bogen er skrevet i løbet af 1913 og 1914, umiddelbart efter Forsters storværk Howards End, men den blev ikke udgivet før 1971. Maurice var forud for sin tid i sit tema og i sin bekræftelse af, at kærlighed mellem mænd kan være lykkelig. „Lykke,“ skrev Forster, „er grundtonen i Maurice. Jeg har forsøgt at skabe en figur, der stod helt i modsætning til mig selv, eller hvad jeg syntes om mig selv: smuk, sund, tiltrækkende, mentalt dorsk, en ikke dårlig forretningsmand og en temmelig udtalt snob. I denne blanding har jeg så tilført en ingrediens, der forvirrer ham, vækker ham, plager ham og til sidst redder ham.Maurice har ikke tidligere været oversat til dansk.
E.M Forster var en af de vigtigste romanforfattere i den første halvdel af det tyvende århundrede. Han blev født i 1879 og uddannet på Cambridge. Hans andre romaner inkluderer Værelse med udsigt, Howards End, og Vejen til Indien. Han døde i 1970.
"En exceptionel kunstners værk – skabt på hans kreative højdepunkt“ – The New York Times

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: E. M. Forster
Sideantal: 248
Sprog: Dansk
Originaltitel: Maurice
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oversætter: Christiane Rode
Oplag: 1
Udgave: 1
Fagredaktør: Claus Lund Rosenkilde
Udgiver: Rosenkilde & Bahnhof
Bredde: 140 mm
Højde: 210 mm
Dybde: 20 mm
Vægt: 382 g
Udgivelsesdato: 27 Sep 2012
Oplagsdato: 27 Sep 2012
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771280944

Udgivelsesår

2012

Sprog

Dansk