Manhattan Transfer - roman

Vis stort billede Tilføj
Manhattan Transfer - roman

124,94 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

I nærmest filmisk fragmenteret form fremmaner John Dos Passosi gennembrudsromanen Manhattan Transfer(1925) et sprudlende og levende portræt af 1920'ernes metropol, det urbane knudepunkt og kulturelle højsæde i amerikansk historie og selvbevidsthed, New York City.
Manhattan Transferer af mange blevet hyldet som den ultimative New Yorker-roman. Byen er da også den egentlige hovedperson, mens karaktererne som på en fortravlet metrostation myldrer ind og ud af bogen. Fra 14th street til Bowery, fra Delmonico's til Battery Park, fra bistre borgerlige bohemer og anarkister, fattige immigranter og ambitiøse korpiger til Wall Streets afkræftede børshandlere - John Dos Passos udpensler i dette klassiske værk individernes kamp for at blive del af den modernistiske bevægelse og den by, som ellers truer med at tilintetgøre dem.
Dos Passos skriver i kølvandet på de store ekspressionister, James, Joyce og Woolf, og læner sig op ad sine samtidige, Faulkner, Fitzgerald og Hemingway, men skaber i dette hovedværk sin egen uforlignelige stemme og manifesterer sin plads blandt de helt store, moderne amerikanske forfattere.
John Dos Passos(1886-1970), amerikansk journalist og forfatter. Læste 1912-1916 på Harvard University. Drog 1916 til Europa, hvor han bl.a. ernærede sig som chauffør i Paris. Han hører sammen med bl.a. Ernest Hemingway, F. Scott Fitzgerald og T.S. Eliott til den såkaldte Lost Generation, der var mærkede og desillusionerede efter 1. Verdenskrigs rædsler. Han skrev mere end 30 romaner, hvoraf kun ganske få er udkommet på dansk. Manhattan Transferhar ikke tidligere været oversat.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: John Dos Passos
Sideantal: 448
Sprog: Dansk
Originaltitel: Manhattan Transfer
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oversætter: Claus Bech
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Rosenkilde & Bahnhof
Udgivelsesdato: 18 Aug 2011
Oplagsdato: 18 Aug 2011
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788792503541

Udgivelsesår

2011

Sprog

Dansk

Manhattan Transfer - roman Rosenkilde & Bahnhof