Månen over Porten

Vis stort billede Tilføj
Månen over Porten

198,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online
MåNEN OVER PORTEN er en samling litterære og personlige tekster om det at læse litteratur og det at blive forfatter. Med indlevelse og en smittende læseglæde fortæller Per Petterson om inspirationskilder og favoritter: Ernest Hemingway, Karen Blixen, Raymond Carver, Aksel Sandemose, Kjell Askildsen, Grace Paley, John Fante, Louis-Ferdinand Céline, Simone de Beauvoir, Paul Bowles og mange andre. Samtidig får vi historien om hvordan Petterson selv blev forfatter og en nøgle til hans forfatterskab og hans måde at skrive på.

Epilogen er en udvidet udgave af den tale forfatteren holdt i Stockholm da han modtog Nordisk Råds Litteraturpris og fortæller historien om moren der er en passioneret læser, og faren som har købt en bogreol fuld af spændende bøger han aldrig læser i, men som bliver sønnens første bibliotek og en kilde til store oplevelser.

“I disse tekster deler han rundhåndet ud af sin læsning. De store klassikere så vel som ukendte navne. De har alle på besynderlige måder krydset hans vej, eller han deres. Han formidler læserens nysgerrighed, undren og respekt for den ægte vare. Men først og fremmest formidler han læselyst… De er ukrukkede, personlige, fulde af hengivenhed.” VG, terningkast 5

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Per Petterson
Sideantal: 192
Sprog: Dansk
Originaltitel: Månen over Porten
Originalsprog: Norsk
Produktvariant: Hæftet
Oversætter: Annelise Ebbe
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Batzer & Co
Bredde: 122 mm
Højde: 180 mm
Dybde: 12 mm
Vægt: 204 g
Udgivelsesdato: 04 Dec 2009
Oplagsdato: 04 Dec 2009
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788790524968

Udgivelsesår

2009

Sprog

Dansk