Målløs

Vis stort billede Tilføj
Målløs

299,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Belgiske Tom Lanoyeudkommer her på dansk med sin i hjemlandet længe ventede og anmelderroste selvbiografiske roman Målløs- en sproglig perle om hans opvækst, familie og ikke mindst om hans mor og hendes død. En roman om sammenhængen mellem sproget, livet og døden.
>>Hun mistede først sit sprog, så sin værdighed, så sit hjerteslag.<<
Moderen, der som voksen var aktiv amatørskuespiller og havde en stor og vigtig rolle i den lille familie, mister efter et slagtilfælde evnen til at tale, hvorefter hun langsomt går til grunde. Hendes søn, bogens forfatter, er dybt berørt af moderens tab af evnen til at tale - noget, som ellers har fyldt en stor del af hendes liv som skuespiller og ikke mindst som mor. Som en slags erstatning - og som en taknemmelig og bevægende hyldest - rekonstruerer Tom Lanoye i Målløssit liv i en roman, der sprudler af sprogligt overskud. Moderen bliver afbildet som en flamboyant, dominerende og kontrollerende kvinde, der gør forfaldet desto mere tragisk og uværdigt.
Ifølge Lanoye var nogle af moderens vanskeligste oplevelser den fatale bilulykke, der dræbte hendes ene søn, og den kendsgerning, at hendes anden søn, forfatteren Tom Lanoye, er homoseksuel. Lanoye fortæller i en hyldest til livet og sproget om både op- og nedture i familielivet i en godmodig og til tider humoristisk tone - dog med utroligt bevægende beskrivelser af moderens uværdige sygdom og død.
Tom Lanoyeer en af Belgiens mest anerkendte forfattere og dramatikere og har skrevet alt fra poesi og lyrik til noveller, satire, romaner og skuespil. Mange af hans værker er oversatte og opførte over det meste af Europa. I Danmark kunne Lanoyes teaterstykke 'Poul, Poul, Poul, Poul & Poul' opleves, da Holland House i februar/marts 2011 opførte stykket i Dansehallerne i København.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Tom Lanoye
Sideantal: 370
Sprog: Dansk
Originaltitel: Sprakeloos
Originalsprog: Hollandsk
Produktvariant: Limryg
Oversætter: Mirian Boolsen
Oplag: 1
Udgave: 1
Fagredaktør: Marie Brocks Larsen
Udgiver: Turbine
Bredde: 140 mm
Højde: 220 mm
Dybde: 29 mm
Udgivelsesdato: 19 Jan 2012
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788770905992

Udgivelsesår

2012

Sprog

Dansk