Liv og skæbne, klassiker

Vis stort billede
Liv og skæbne, klassiker

199,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Liv og skæbne er et stort anlagt tidsbillede fra tiden omkring slaget ved Stalingrad. En moderne sovjetisk roman, der forbinder det tyvende århundredes historie med de store eksistentielle temaer.

Vi er snart i Moskva, snart i den fjerne provins, ved fronten og dens bagland, ved Stalins og Hitlers stabe, i tyske koncentrationslejre, i Ljubanka-fængslet, i laboratorier og i de russiske hjem. Fortællingen veksler mellem krigs- og fredsscener og spænder fra yndefulde kærlighedsøjeblikke til frontsoldaters grove hverdag, fra videnskabsmandens gustne overlæg til jævne menneskers umiddelbarhed.

En af hovedpersonerne er den højtbegavede fysiker Strum, der er offer for tidens forfølgelser. Vi følger hans families skæbne i flere led og kommer hele vejen rundt om det sovjetiske samfund og får et forstemmende billede af styrets ubarmhjertige greb om mennesker.

Liv og skæbne er en gigantisk historisk fresko og en læseoplevelse ud over det sædvanlige. Bogen var færdig i 1960, men blev beslaglagt af KGB og nægtet udgivelse. Tragisk nok døde Grossman i 1964 uden selv at have oplevet sit hovedværk udgivet. Romanen udkom første gang i Frankrig i 1983 og i Sovjet i 1988. og forelå på dansk i 1985. Nu tilføjes den Rosinantes klassikerserie.

Pressen skriver:

>>Grossmans stil er den klassiske russiske altomfattende fortællemåde med dybe indblik i sjælelivets nuancer.<<
– Georg Metz, Information

>>Man har talt om 'Liv og skæbne' som det 20. århundredes 'Krig og fred'; det er en sammenligning, romanen tåler. […] Sikkert er det, at der er tale om en af det 20. århundredes store og lidt oversete klassikere.<<
***** – Alexander Vesterlund, Politiken

>>Det er folket, der er hovedpersonerne. Det er deres liv og skæbne, der tryllebinder.<<
***** – Bjarne Nielsen, Arbejderen

>>I kraft af sit episke format bliver "Liv og skæbne" en fuldgyldig skildring af idelogiernes epoke og samvittighedens kalden.<<
***** – Kristian Østergaard, Kristeligt Dagblad

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Vasilij Grossman
Sideantal: 992
Sprog: Dansk
Omslagsgrafiker: Camilla Jørgensen
Forord af: Søren Kasper Udsen Villemoes
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oversætter: Ole Husted Jensen
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Rosinante
Bredde: 155 mm
Højde: 242 mm
Dybde: 54 mm
Vægt: 1086 g
Udgivelsesdato: 15 Dec 2015
Oplagsdato: 15 Dec 2015
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788763840798

Sprog

Dansk

Liv og skæbne, klassiker Rosinante