Latteren og døden

Vis stort billede Tilføj
Latteren og døden

289,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Da den legendariske jødiske komiker Ernst Hofman bliver deporteret til en lejr i Polen i februar 1944, bliver hans humor en vej til overlevelse. Hans elskede Helena sidder i kvindelejren, og som modydelse for levering af kærlighedsbreve – skrevet på stykker af en cementsæk – fortæller han vittigheder til sine medfanger i femten minutter hver dag.
Det går ikke upåagtet hen. Lejrens kommandant vil have, at han skal optræde for SS’erne. Hofman nægter, selvom han som SS-komiker ville få adgang til mere og bedre føde. Men så går det op for ham, at hans optræden kan redde Helena, som er dødeligt syg. Humor er overlevelse. Men hvor langt er Ernst parat til at gå?
Latteren og døden er en grusom og nervepirrende historie om kærlighed og latter under de værst tænkelige livsvilkår. Kan en vittighed virkelig hjælpe, når man star ansigt til ansigt med døden?
Pieter Webeling (f. 1965) er hollandsk forfatter og arbejder som interviewer for en række hollandske aviser og magasiner. Han har tidligere udgivet en samtalebog med titlen De vijf grote emoties (da. De fem store følelser) og den meget roste roman Veertig dagen (da. Fyrre dage). Under sit research til bogen Latteren og døden har Webeling bl.a. interviewet overlevende fra de nazistiske kz-lejre.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Pieter Webeling
Sideantal: 296
Sprog: Dansk
Originaltitel: De lach en de dood
Originalsprog: Tysk
Produktvariant: Indbundet
Oversætter: Naja Møllmann-Ibsen
Udgiver: Turbine
Bredde: 140 mm
Højde: 220 mm
Udgivelsesdato: 10 Nov 2015
Oplagsdato: 10 Nov 2015
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788740600872

Sprog

Dansk