Lambsprings bog Fra år 1599

Reduced price!
Vis stort billede
Lambsprings bog Fra år 1599

93,75 kr

-20%

117,19 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Manuskriptet stammer fra 1599, hvor det for første gang dukker op i Prag, i det nuværende Tjekkiet. Det blev publiceret af Nicholas Barnard. Bogen er inddelt i 3 dele med hver 5 billeder og en tilhørende tekst. Farvebiledene i denne bog er fra et tysk manuskript fra 1607
I dette skrift påstås det at Alkymisternes hemmeligheder afsløres uden tilsløringer eller vildledninger.
Brugen af disse skrifter, er både enkelt og besværlig. Det enkelte bestå i at man læser og lader billeder og tekst fremkalde en følelse som man så hengiver sig til. Efter hengivelsen er det vigtigt at man ikke forfalder til at svælge i den opståede følelse, men derefter læser videre for at lade en ny følelse opstå.
Det besværlige består i at man er tilbøjelig til, at fortolke teksten i stedet for at lade den virke ud fra sig selv. Særligt i vores tidsalder er dette vanskeligt, fordi vi i det væsentligste er vant til at lade vores følelser være afhængige af fysiske fremstillinger, og har derfor besvær med at lade noget som er fysisk umuligt danne grundlag for vores følelsesliv.
De originale billeder er først i teksten og de senere udgaver af billederne er sidst i teksten.
Navnet Lambspring betyder på dansk lammets forår. Det hentyder til lammet Kristus, altså Kristus forår.
Lammet er en kristning af vædderen og kan derfor siges at være det oprindelige dyriske i mennesket, renset for det dyriske. På lammet er hornene væk, hvilket betyder at mennesket får sin åndelige indstrømning fra sig selv og jorden og ikke fra himlen som hornene altid danner forbindelse til.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Finn Nørlev
Sideantal: 40
Sprog: Dansk
Originaltitel: Lambsprings bog Fra år 1599
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Paperback
Udgave: 1
Udgiver: Finn Nørlev
Udgivelsesdato: 06 May 2015
Oplagsdato: 06 May 2015
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788740905151

Sprog

Dansk

Lambsprings bog Fra år 1599 Finn Nørlev