Lady Susan * The Watsons * Sanditon

Vis stort billede Tilføj
Lady Susan * The Watsons * Sanditon

150,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Et must for Jane Austen-elskere: Jane Austens Lady Susani nyoversættelse samt hendes to ufuldendte romaner, The Watsonsog Sanditon, som nu for første gang foreligger på dansk. Helt på højde med hendes store romaner i karaktertegning og miljøbeskrivelse. De tre tekster repræsenterer Jane Austen i tre forskellige perioder af hendes forfatterliv, hvor hun eksperimenterer med forskellige litterære stilarter fra melodrama til satire og udforsker flere sociale klasser og scenerier.


Lady Susan (1793-94) fra Jane Austens unge år er en brevroman med rødder i 1700-tallets verden og har en ondskabsfuld, smuk og intelligent kokette, der kynisk driver sit spil med mændene, som hovedperson. Den er skrevet med ungdommelig dristighed og energi og viser, at Jane Austen allerede som ganske ung havde dyb indsigt i den menneskelige natur.
The Watsons (1804-05) er i sine skildringer på højde med Jane Austens bedste romaner. Emma Watson er en særdeles lovende heltinde, hvis ægteskabsmuligheder begrænses af uformuenhed og stolthed. Hun har mange træk til fælles med både Elizabeth Bennet fra Stolthed og fordom og Emma Woodhouse fra Emma .
Sanditon var Jane Austen i gang med i 1817, hvor hun døde. Vi er her i en helt anden og nyere verden, og romanen er på mange måder anderledes. Hvor Austens tidligere romaner foregår i det lille, rolige og stabile landsbysamfund, er vi nu i en tid, hvor tingene bevæger sig og er i forandring. Der etableres med fremsyn kursted ved havet, hvor badegæster og hypokondre flokkes og skildres af Jane Austen med både humor og ironi.
"I Sanditon udnytter hun sine største talenter, sin håndtering af dialog og sin evne for monolog. Bogen føles åben og moderne ... Lige så veloplagt og opfindsom som hendes tidligere værker." - Carol Diggory Shields, Jane Austen: A Life

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Jane Austen
Sideantal: 229
Sprog: Dansk
Omslagsillustrator: Rolinda Sharples
Omslagsgrafiker: Anne von Holck
Forord af: Hanne Bubandt
Originaltitel: Lady Susan - The Watsons - Sanditon
Originalsprog: Engelsk
Produktvariant: Hæftet
Oversætter: Hanne Bubandt
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Bechs Forlag
Bredde: 144 mm
Højde: 200 mm
Dybde: 19 mm
Vægt: 352 g
Udgivelsesdato: 22 Nov 2009
Oplagsdato: 22 Nov 2009
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788792165701

Udgivelsesår

2009

Sprog

Dansk

Lady Susan * The Watsons * Sanditon Bechs Forlag