Kvinden i guld - Den dramatiske historie bag billedet

Vis stort billede
Kvinden i guld - Den dramatiske historie bag billedet

149,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 4-7 hverdage

Sidste varer på lager.

Flot stor paperback af den prisvindende bog om Gustav Klimts foretrukne model Adele Bloch-Bauer og det berømte maleri af hende – et af verdens dyreste malerier, solgt for 158 millioner dollars efter en epokegørende retssag.
Den amerikanske journalist og forfatter Anne-Marie O’Connor skriver ud fra grundig research og indgående interviews med de efterlevende, der har givet hende adgang til de private arkiver, om den store gyldne epoke i Wien før 2. verdenskrig.
Om Klimts atelier, der blev en oase for borgerskabets kvinder i kraft af hans sans for deres seksualitet og sanselighed, men også deres spirende trang til et selvstændigt liv.
O’Connor følger familiens og maleriets skæbne fra nazisternes magtovertagelse til den dag, 60 år efter, hvor arvingerne med den ukuelige niece Maria Altmann i spidsen tager kampen op mod den østrigske stat og mod årtiers uretfærdighed og fortielse af krigens forbrydelser og kræver maleriet tilbage.
"O’Connor skriver med en romanforfatters dynamik, idet hun giver de fascinerende personligheder liv og fortæller den mangefacetterede, intenst anfægtende og dybt afslørende historie ... Booklist

Historien er netop blevet filmatiseret af instruktør Simon Curtis ( My week with Marilyn) med Helen Mirren i hovedrollen som Maria Altmann.
Filmen havde dansk biografpremiere 29. oktober 2015, var med i Biografklub Danmarks program og har hidtil solgt 150.000 billetter

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Anne-Marie OConnor
Sideantal: 518
Sprog: Dansk
Omslagsillustrator: Gustav Klimt
Omslagsgrafiker: Jon Asgeir Hreinsson
Originaltitel: The Lady in Gold
Originalsprog: Engelsk
Produktvariant: Paperback
Oversætter: Ulla Oxvig
Oplag: 1
Udgave: 2
Udgiver: Don Max
Bredde: 148 mm
Højde: 221 mm
Dybde: 35 mm
Vægt: 510 g
Udgivelsesdato: 02 Feb 2016
Oplagsdato: 02 Feb 2016
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788793323421

Sprog

Dansk

Kvinden i guld - Den dramatiske historie bag billedet Don Max