Kvinden i guld - Den dramatiske historie bag billedet

Vis stort billede
Kvinden i guld - Den dramatiske historie bag billedet

299,95 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Prisvindende bog om Gustav Klimt, hans foretrukne model Adele Bloch-Bauer og om det berømte portræt af hende – et af verdens dyreste malerier, solgt for 158 millioner dollars efter en epokegørende retssag.
Den amerikanske journalist og forfatter Anne-Marie O’Connor skriver ud fra grundig research og indgående interviews med de efterlevende, der har givet hende adgang til de private arkiver, om den store gyldne epoke i Wien før 2. verdenskrig.
Om Klimts atelier, der blev en oase for borgerskabets kvinder i kraft af hans sans for deres seksualitet og sanselighed, men også deres spirende trang til et selvstændigt liv.
O’Connor følger familiens og maleriets skæbne fra nazisternes magtovertagelse til den dag, 60 år efter, hvor arvingerne med den ukuelige niece Maria Altmann i spidsen tager kampen op mod den østrigske stat og mod årtiers uretfærdighed og fortielse af krigens forbrydelser og kræver maleriet tilbage.
"O’Connor skriver med en romanforfatters dynamik, idet hun giver de fascinerende personligheder liv og fortæller den mangefacetterede, intenst anfægtende og dybt afslørende historie ... Booklist

Historien er netop blevet filmatiseret af instruktør Simon Curtis ( My week with Marilyn) med Helen Mirren i hovedrollen som Maria Altmann.
Filmen har dansk biografpremiere 29. oktober 2015 og er med i Biografklub Danmarks program.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Anne-Marie OConnor
Sideantal: 475
Sprog: Dansk
Omslagsillustrator: Gustav Klimt
Omslagsgrafiker: Jon Asgeir Hreinsson
Originaltitel: The Lady in Gold
Originalsprog: Engelsk
Produktvariant: Indbundet
Oversætter: Ulla Oxvig
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Don Max
Bredde: 160 mm
Højde: 237 mm
Dybde: 35 mm
Vægt: 764 g
Udgivelsesdato: 17 Sep 2015
Oplagsdato: 17 Sep 2015
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788793166622

Sprog

Dansk

Kvinden i guld - Den dramatiske historie bag billedet Don Max