Kulden. En isolation

Vis stort billede
Kulden. En isolation

199,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

I Thomas Bernhards fjerde selvbiografiske roman Kulden. En isolation er den lungesyge Bernhard indlagt på lungesanatoriet Grafenhof. Hans sygdomforværres af lægesjusk og han svinger imellem oprør og tilpasning i løbet afdet lange ophold. Imens løsnes hans bånd til familien, der bliver ramt af etdødsfald hvilket på godt og ondt sætter den unge Bernhard fri.

Uddrag fra bogen

>>Siddende på træstubben så jeg mig banke på alle dissehusdøre, men der blev ikke åbnet for mig. Jeg var altid blevet afvist, aldrigaccepteret, aldrig taget imod. Mine fordringer var aldrig blevet accepteret,mine krav var de mest storhedsvanvittige, krav som et ungt menneske sætter såhøjt at de ganske enkelt ikke kan accepteres, de mest storhedsvanvittige kravtil livet, til samfundet, til alt. Derfor måtte jeg i mit hovmod der gjordekrav på alt, hele tiden eksistere med nakken dukket. Hvordan var det nu detegentlig hang sammen, sagde jeg, altså kronologisk?, hvorefter jeg pakkede altdet som var pakket ind og snøret sammen, ud igen, lidt efter lidt, nu havde jegden nødvendige ro, og før jeg havde fået pakket alt ud, krigen og dens følger,min bedstefars sygdom, min bedstefars død, min sygdom, min mors sygdom, helemin families fortvivlelse, deres knugende livsomstændigheder, håbløseeksistenser, pakkede jeg det hele ind igen og snørede det til. Men jeg kunneikke lade denne sammensnørede pakke ligge, jeg måtte tage den med mig igen, ogaf og til åbner jeg den og pakker den ud, for derefter at pakke den ind igen ogsnøre til.<<

Thomas Bernhard (1931-1989), østrigsk forfatter, hvis værkerhører til de betydeligste inden for tysksproget litteratur efter AndenVerdenskrig. Bernhard har skrevet en lang række skuespil og romaner, der oftebehandler problemer ved den moderne civilisation, kultur og tradition. Kulden,En isolation er den fjerde af fem selvbiografiske romaner, som udkom i årene1975-82. De tre første, ’Årsagen. En antydning’ (da. 2011), ’Kælderen. Enunddragelse’ (da. 2012) og ’Åndedrættet. En afgørelse’ (da. 2013), er alleudkommet på Forlaget Sisyfos.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Thomas Bernhard
Sideantal: 101
Sprog: Dansk
Omslagsgrafiker: Katrine Lihn
Originaltitel: Die Kälte. Eine Isolation
Originalsprog: Tysk
Produktvariant: Hæftet
Oversætter: Søren R. Fauth
Oplag: 2
Udgave: 1
Udgiver: Forlaget Sisyfos
Bredde: 120 mm
Højde: 186 mm
Dybde: 10 mm
Vægt: 152 g
Udgivelsesdato: 21 May 2014
Oplagsdato: 07 Mar 2016
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788799468355

Udgivelsesår

2014

Sprog

Dansk

Kulden. En isolation Forlaget Sisyfos