Kreutzersonaten

Vis stort billede Tilføj
Kreutzersonaten

100,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-4 hverdage

Lev Tolstojs forfatterskab omfatter en lang række fremragende og berømmede værker, som gennemsyres af hans sandhedssøgen efter det væsentlige i livet og leder frem til hans personlige livssyn om kristen socialisme (Tolstojismen), der var en direkte inspirationskilde for bl.a. Mahatma Gandhi og Martin Luther King. Dette livssyn kommer især tydeligt frem i den ældre Tolstojs fortællinger og kortromaner som i Herre og tjenerog Ivan Ilíitsj’s dødsamt i en mere radikal version i Kreutzersonaten.


I Kreutzersonaten beretter en midaldrende mand efter sin frifindelse for mord om sit ægteskabelige helvede, der mundede ud i et jalousidrab på hustruen. Under beretningen gør han sig tanker om seksuel frihed, cølibat, kærlighed og samliv i ægteskabet. Hans overvejelser om cølibatet som ideal forekommer noget outrerede i dag, men hans lidenskabelige og bidende kritik af dobbeltmoral og hykleri, hans skildring af et ægteskabeligt helvede og sygelig jalousi er ligeså relevant og fængende nu som dengang.
På grund af Tolstojs kompromisløse kritik af seksualmoralen i og uden for ægteskabet vakte Kreutzersonaten stor furore i samtiden. Det foranledigede Tolstoj til at forfatte et efterskrift til 2. udgave af romanen, hvor han forklarer sin intention med fortællingen. Dette efterskrft kan downloades her.
" Kreutzersonaten er en gnistrende fortælling om lidenskabens kraft, på trods af at forfatterens agt var at vise, at sex er noget, fanden har skabt." – Anna Libak, Weekendavisen
"Man finder næppe noget så kraftfuldt i seriøsitet i erkendelse og i skønhed i udførelse." - Anton Tjekhov
"Det er et grumt værk; Tolstoj styrter sig over samfundet som et såret dyr, der hævner sig for, hvad det har lidt … I mægtig virkning, i lidenskabelig sammentrængthed, i synernes brutale kraft, i formens fylde og modenhed overgår Kreutzersonaten alt andet af, hvad Tolstoj har skrevet." – Romain Rolland

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Lev Tolstoj
Sideantal: 140
Sprog: Dansk
Omslagsillustrator: Charles Gogin
Originaltitel: Крейцерова соната
Originalsprog: Russisk
Produktvariant: Hæftet
Oversætter: Anders W. Holm
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Bechs Forlag
Bredde: 126 mm
Højde: 201 mm
Dybde: 14 mm
Vægt: 189 g
Udgivelsesdato: 02 Feb 2016
Oplagsdato: 02 Feb 2016
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771830187

Sprog

Dansk