Kongens ære

Kongens ære Forstør

279,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Da Christian 4. fødtes, blev der lagt et horoskop af Tycho Brahe, som var astronom og astrolog. Livet hang sammen dengang, og når skæbnen og stjernerne faldt fra hinanden – for Danmark og for Christian - mente Christian, det måtte hænge sammen med Djævelens tilstedeværelse. I skikkelse af de tre hovedfjender: svenskerne, katolikkerne og heksene.
I hans forhold til kvinderne er det heksene, der volder ham de største problemer. Mindet om Aona Nordfra, shamanen eller troldkvinden, som han voldtog som helt ung, er hans hemmelige længsel, og hun står for alt, hvad der er ondt og farligt i verden, alt, hvad han ikke kan magte.
Året er 1626. Kongens ”uægte” datter Erla er rejst tilbage til Norge, efter at hun er blevet afvist af sin far. Derhjemme finder hun sammen med Amund Bratt; sammen får de sønnen Jon. Knap voksen bliver han sendt til København for at studere. Han bor hos Erlas mor, Aona, i Hyskenstræde.
Få hundrede meter fra hvor den velhavende Aona har slået sig ned, kæmper den aldrende monark Christian 4. for at bevare sig selv og sin ære, såvel stormagtspolitisk som privat. To opgaver, der synes at kræve mere af majestæten, end Christian og landet er i stand til at yde.
Kongens ære er tredje og sidste bind om Christian 4. De to foregående bind er ligeledes udkommet på dansk; Kongens mærke, 2007 og Kongens kvinder, 2009.
Erling Pedersen er født 1947 i Romsdalen. Uddannet lærer. Debuterede i 1972 og har siden udfoldet et betydeligt forfatterskab med omkring 20 romaner. Erling Pedersen har tillige skrevet dramatik, TV-spil og historiske egnsspil.

Flere detaljer

Beskrivelse
Forfatter: Erling Pedersen
Sideantal: 427
Sprog: Dansk
Originaltitel: Kongens ære
Originalsprog: Norsk
Produktvariant: Indbundet
Oversætter: Inge Nissen
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Hovedland
Udgivelsesdato: 30 Apr 2013
Oplagsdato: 30 Apr 2013
Varefakta
Reference

b-9788770703437

Udgivelsesår

2013

Sprog

Dansk