Københavnerpigen og kongemaleren - roman

Vis stort billede
Københavnerpigen og kongemaleren - roman

129,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Københavnerpigen og kongemaleren er en kærlighedserklæring til København og dens indbyggere. Året er 1905. Det 19. århundredes borgeridyl er forbi - nu er det arbejderbefolkningen og Socialdemokratiet, der sætter sit præg på byen. Nyrops rådhus er under opførelse, nye opdagelser, nye maskiner, nye kvarterer, ny kunst bryder frem.
I en beskeden ejendom på Christianshavn bor Julie med sin familie. Her tror nogle på Stauning, andre på engle og atter andre på anarkismen og den væbnede revolution. Julie, der er tobaks-stripper på Hirschsprungs tobaksfabrik, tror, at tilværelsen må rumme mere end hårdt arbejde og slidsomme hverdage. Da hun møder portrætmaleren William Lauenborg, der færdes hjemmevant blandt Europas konger og dronninger, opdager Julie, at det, hun længes efter, måske findes i billedkunsten ....
Da skonnerten Vladivostok dukker op i København som en russisk krudttønde, udvikler Ole Hyltofts kærligheds- og kunstnerroman om københavnerpigen og kongemaleren sig til en fortælling om arbejderbevægelsen og klassekampens midler og muligheder.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Ole Hyltoft
Sideantal: 263
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Hovedland
Udgivelsesdato: 30 Apr 2005
Oplagsdato: 30 Apr 2005
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788777397820

Udgivelsesår

2005

Sprog

Dansk

Københavnerpigen og kongemaleren - roman Hovedland