Københavnerpigen og Journalisten

Vis stort billede
Københavnerpigen og Journalisten

239,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Københavnerpigen hedder Vini Lauenborg. Hun er departementschef i Kulturministeriet. En engageret kvinde, professionel og kompetent, men tillige musisk og følsom. En kvinde, der har svært ved at skulle forstille sig, og som spiller bedst, når hun kan være sig selv.
Vini er i færd med at forberede en kunstudstilling med sin berømte farfar William Lauenborgs malerier på kunstmuseet Arken. Det bliver et projekt, som deler vandene, for samtidig arbejdes der på at skabe en særudstilling om islamisk miniaturekunst. Kan begge projekter realiseres? Konflikten er klar: dansk tradition og fornyelse overfor islamiske ornamenter. Ministeren er kritisk, og Vini Lauenborg bliver udsat for en offentlig kritik gennem Kjøbenhavns Tidende. Her arbejder Christmas Vingaard, en frisindet og grænseoverskridende journalist, der kommer til at spille en skæbnesvanger rolle i det drama, der udspiller sig i den hæderkronede avis’ redaktionslokaler.
I Skildringen af Kjøbenhavns Tidende skildrer Hyltoft med suverænt indblik og med både realisme og satire de problemer, som journalister og intellektuelle i dag har med at orientere sig i en verden, hvor kulturkampen antager stadig nye og overraskende former.
Københavnerpigen og journalisten er fyldt med megen munterhed, megen alvor – og nogen lykke.
Ole Hyltoft er cand.mag og forfatter. Var ministersekretær for Danmarks første kulturminister Julius Bomholt. Journalist og kulturredaktør på det socialdemokratiske blad Aktuelt. Siden debuten med Tør du være fri, 1968 har Hyltoft udgivet en lang række romaner, novellesamlinger, digtsamlinger og essays. I mange år tv-anmelder og senere medlem af ”Vrisne gamle mænds” klub på Ekstra Bladet. En af vor tids flittigste aviskronikører. I dag næstformand for Danmarks Radios bestyrelse.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Ole Hyltoft
Sideantal: 238
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Hovedland
Bredde: 145 mm
Højde: 220 mm
Dybde: 22 mm
Vægt: 395 g
Udgivelsesdato: 02 May 2013
Oplagsdato: 02 May 2013
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788770703581

Udgivelsesår

2013

Sprog

Dansk

Københavnerpigen og Journalisten Hovedland