Karen Blixens far blandt indianere

Vis stort billede
Karen Blixens far blandt indianere

299,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage
Og hun lod tankerne løbe ned til København. København, hvor hun for nylig havde besøgt sin far i hans lille lejlighed. De havde spist frokost sammen, og han havde vist hende billedet af den smukke, unge indianerkvinde, Kate, han havde fortalt hende om. ”Afsked, ikke svigt” ...
KAREN BLIXENS FAR BLANDT INDIANERE er en historisk roman om et stærkt kulturmøde og det nære forhold mellem far og datter. Handlingen udspiller sig dels blandt Ojibwa-indianere i Wisconsin i 1872-74, hvor den 27-årige Wilhelm Dinesen skaber sig en tilværelse som jæger og forelsker sig i indianerkvinden Kate – dels på Rungstedlund i 1895, måneden før Wilhelm tager sit eget liv, og Tanne – bedre kendt som Karen Blixen – fylder ti år.
Benedicte Riis er forfatter og eventyrer. Hun har rejst og arbejdet i Nord- og Sydamerika og Afrika og tilbragte i 1990-erne to år blandt Nordamerikas indianere. Her ville tilfældet, at hun blev præsenteret for en faldefærdig hytte og tilbudt at købe den. Hytten havde, fortalte indianerne, tilhørt en dansker: Wilhelm Dinesen – eller Boganis (Hasselnød), som han kaldtes her. Dette blev for Benedicte Riis indledningen til en personlig rejse ind i Dinesens livshistorie med det mål at klarlægge, hvad årene blandt indianerne fik af konsekvenser både for Dinesen selv og for Karen Blixen.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Benedicte Riis
Sideantal: 260
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Turbine
Udgivelsesdato: 13 May 2014
Oplagsdato: 13 May 2014
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771416862

Udgivelsesår

2014

Sprog

Dansk

Karen Blixens far blandt indianere Turbine