Jesper Husmands Brokpistol - Det basale rundt i 80 dage

Vis stort billede Tilføj
Jesper Husmands Brokpistol - Det basale rundt i 80 dage

249,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

Jesper Husmands Brokpistol – så behøver du kun at læse én bog...

Du har her en almanak, en ’dagbog’, med 80 tekster, som du kan indtage i daglige doser eller i et stort hug, og som bør kunne sætte gang i nogle tanker. Den opsummerer – fra et jordbundent, snusfornuftigt og kritisk standpunkt temmelig langt fra elfenbenstårnene – meget af det, som må optage os, og trækker på det, som ganske kloge mennesker har talt og skrevet om i de seneste år og længe før.

Brokpistolen er ikke som de fleste andre bøger. Den tør en hel del, så som at ridse nogle store linjer op, konkludere og give et bud på, hvordan det meste hænger sammen. Den blæser på den politiske korrekthed, på det, alle går og siger, på det, alle går og ikke siger, på relativismen, tidsånden og den positive psykologi. Den vil bare sige tingene ligeud, som de er. Der er krudt i den.

Hvem er vi? Hvilket samfund er vi? Hvad er forbindelsen mellem os selv og den store, rodede omverden? Vi er alle fejlbarlige mennesker. Men i disse år er vi ved at begå nogle fejl, som kan blive lidt for dyre. Vi bør besinde os og stirre virkeligheden lige ind i øjnene som voksne og ansvarlige mennesker, der har en større horisont end vores egne navler. Det er en rejse. Der er faktisk ret spændende derude. Og der er ikke meget, der er mere givende end at komme til at forstå lidt mere af hele redeligheden og opnå større overblik.

Uddrag af bogen
Den amerikanske astronaut Buzz Aldrin, som deltog i Apolloprojektet og var nummer to menneske på månen i 1969, har senere fortalt om at befinde sig derude i rummet med den fuldstændig betagende udsigt, som vi nu kender fra det berømte billede af Jorden: ”The Full Eart”. Det gik op for ham, at denne blå planet er – Edens Have. Et fantastisk og rigt hjemsted for os mennesker og alt andet liv. Hvis vi bare kunne skønne på det og finde ud af at eksistere sammen med kloden og sammen med hinanden, har den det, der skal til for at kunne kaldes et paradis. Selv kæmpede han både med depression og alkoholisme, så han vidste, det ikke var let.

Og nu er vi på vej ind i en helt ny tidsalder, siger geologerne: Antropocæn. Menneskets nye tid, hvor naturen kun eksisterer på vores præmisser. Evner vi virkelig at bestyre Edens Have?

Det er ikke Jorden, der er noget galt med. What a wonderful world. Oohh yeahh .

Om forfatteren
Jens Chr. Jensen. Født for længe siden i beskedne kår. En rar dreng, følsom, påvirkelig. Tænksom, fortumlet, videbegærlig. Læsehest, ven med ord. Journalist, engageret i sin omverden. Rejsende, nysgerrig. Spørgende, flytbar. Tvivlende, omskiftelig. Udadvendt og indadvendt. Musiker, skribent. Prøvet af livet. Oppe og nede. Kritisk, virkelighedsjagtende. Indigneret, illusionsudfordrende. Søgende, uprædikende formidler. Uselvpromoverende talerør.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Jens Chr. Jensen
Sideantal: 256
Sprog: Dansk
Omslagsgrafiker: Tine Wichmann
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Mellemgaard
Bredde: 150 mm
Højde: 220 mm
Dybde: 18 mm
Vægt: 393 g
Udgivelsesdato: 13 Mar 2016
Oplagsdato: 13 Mar 2016
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788793420168

Udgivelsesår

2016

Sprog

Dansk

Jesper Husmands Brokpistol - Det basale rundt i 80 dage Mellemgaard