Jeg hedder ikke Miriam (PB)

Jeg hedder ikke Miriam (PB) Forstør

129,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Miriam er født som roma og med et andet navn. Og sammen med tusindvis af andre romaer bliver hun af nazisterne sendt til Auschwitz. Men under en transport mellem Auschwitz og en anden koncentrationslejr, Ravensbrück, skifter hun tøj og identitet med en død jødisk kvinde og bliver til Miriam. Og som Miriam kommer hun med de hvide busser til efterkrigstidens Sverige, hvor romaer også var uønskede. Så for at overleve fastholder hun sin jødiske identitet og får en tilværelse som hjemmegående husmor i en mindre provinsby. Men under den perfekte overflade gemmer der sig minder om ufattelige rædsler og hemmeligheder, som det bliver stadig vanskeligere at undertrykke.
‘Jeg hedder ikke Miriam’ er en stærk og dybt bevægende roman om rædsel, skam og det at stå udenfor. Om Europas og mindretallenes smertefulde historie. Romanen udkom i Sverige i 2014, blev meget omdiskuteret og har solgt mere end 50.000 eksemplarer.
Majgull Axelsson har modtaget to af Sveriges fornemste litterære priser, August Prisen og Moa Martinsson prisen, og tre af hendes romaner er tidligere udkommet på dansk, hvoraf den mest kendte er ‘Aprilheksen’.

Flere detaljer

Beskrivelse
Forfatter: Majgull Axelsson
Sideantal: 432
Sprog: Dansk
Omslagsgrafiker: Christinna Lykkegaard Nilsson
Originaltitel: Jag heter inte Miriam
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Paperback
Oversætter: Ninna Brenøe
Oplag: 1
Udgave: 2
Udgiver: Klim
Bredde: 148 mm
Højde: 222 mm
Dybde: 34 mm
Vægt: 505 g
Udgivelsesdato: 07 Jun 2016
Oplagsdato: 07 Jun 2016
Varefakta
Reference

b-9788771298116

Udgivelsesår

2015

Sprog

Dansk

Jeg hedder ikke Miriam (PB) Klim