Jeg forbander tidens flod - roman

Vis stort billede
Jeg forbander tidens flod - roman

298,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

året er 1989. Tiderne skifter. Muren falder. I løbet af nogle intense efterårsdage følger vi Arvid Jansen, 37 år. Han skal skilles fra ungdomskæresten. Hans mor har fået kræft og rejser pludselig til Danmark med den gamle færge Holger Danske. Der er noget hun skal have styr på. Arvid følger efter hende to dage senere og siger til sig selv at han gør det for at støtte hende, men er det nu også hele sandheden?

Jeg forbander tidens flod er en roman om historiens ubønhørlige malstrøm. Titlen er hentet fra et digt af Mao, der var en af Arvid Jansens politiske stjerner dengang i 70’erne da han som så mange andre norske maoister lod sig proletarisere og tog arbejde på en fabrik. Og i morens øjne forspildte chancen for et andet liv end det hun selv har haft ved samlebåndet på chokoladefabrikken Freia.

I begyndelsen af 70’erne: På vej hjem fra natholdet ser Arvid en ung pige i en blå frakke på en T-banestation. De indleder et forhold; der er kun dig og mig, siger de til hinanden, kun dig og mig. Og så går tiden.

Per Petterson (f. 1952 i Oslo) var i mange år en 'forfatternes forfatter' som fik gode anmeldelser og modtog litterære priser i sit hjemland. Med Ud og stjæle heste fik han det helt store internationale gennembrud, modtog flere store priser, bl.a. Independent Foreign Fiction Prize og IMPAC-prisen, verdens største litteraturpris for en enkelt bog. Romanen er oversat til 40 sprog, har solgt mere end 300.000 eksemplarer verden over og optrådte på listen over de fem bedste romaner i 2007 i Time Magazine og New York Times Book Review. Nu skal bogen også filmatiseres.

Jeg forbander tidens flod er en typisk Pettersonbog: De to tidsplaner som snor sig ind og ud af hinanden. Det lavmælte sprog, stramt og nøgternt, og alligevel poetisk, hvor det usagte ligger som et minefelt mellem ordene. Hvor skildringen af byen og naturen, af kærligheden og sorgen tilsættes et gran besk humor, og familiens stille liv forbindes med den store verden derude. Og som altid hos Petterson er bogen fuld af allusioner til litteratur, film og musik. Romanen ser verden både fra sønnens og morens side, moren som aldrig fik det liv hun drømte om, men alligevel er en stærk og uafhængig kvinde, og i øvrigt en stor læsehest.

Nordisk råds litteraturpris 2009
Brageprisen. Kritikerprisen

>>Et af tidens store forfatterskaber. Per Petterson er efter mange år i skyggen af mere tidstypiske forfatterskaber ved at blive den forfatter, de andre vil huske.<<
- Kim Skotte, Politiken

>>En af nordens store forfattere … man er efterhånden blevet afhængig. Af stoffet, af stilen … af vores hovedperson Arvid Jansen, forfatterens alter ego.<<
- Liselotte Wiemer, Weekendavisen

>>Mesterlig. << 5 stjerner Berlingske Tidende
>>Per Petterson er en virtuos. << 5 stjerner Jyllands-Posten
>>Stor romankunst. << 5 stjerner Ekstrabladet

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Per Petterson
Sideantal: 250
Sprog: Dansk
Originaltitel: Jeg forbanner tidens elv
Originalsprog: Norsk
Produktvariant: Lærredsindbundet
Oversætter: Annelise Ebbe
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Batzer & Co
Bredde: 140 mm
Højde: 210 mm
Dybde: 20 mm
Vægt: 337 g
Udgivelsesdato: 16 Mar 2009
Oplagsdato: 16 Mar 2009
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788790524890

Udgivelsesår

2009

Sprog

Dansk

Jeg forbander tidens flod - roman Batzer & Co