Jaco

Vis stort billede
Jaco

198,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

”… en lakonisk, lavmælt, fascinerende, poetisk, elementært spændende, men også grusom fortælling om en vesterlændings møde med den tredje verden.” Peter Høeg

Per Ole Persson blev født i 1975 og voksede op på landet uden for Malmö. Allerede som tiårig skrev han lange fortællinger inspireret af de mange bøger han lånte på biblioteket. Han har arbejdet for FN i Guatemala, Ecuador og på Østtimor og indtryk fra disse rejser ligger til grund for hans debutroman Jaco. Han bor i dag i Malmö.

Timor 2006. En borgerkrig er ved at bryde ud og situationen er kaotisk. En navnløs mand er tilsyneladende havnet her ved et tilfælde, på flugt fra sig selv og sin fortid. Han bevæger sig gennem et paradis i forfald, nøgternt og registrerende som et kamera, sproget er enkelt, renset for følelser, men med stærke suggestive billeder.

Jaco er en mareridtsagtig og nærmest hallucinatorisk beretning om en rejse ind i mørkets hjerte hvor al civilisation er ved at gå til grunde og samtidig historien om et kærlighedsdrama som får katastrofale konsekvenser.

Klip fra svenske anmeldelser

”Brillant debut.” Sydsvenskan

”... en meget stærk debut.” Borås Tidning

”Jeg er imponeret.” - SR Kulturnytt

”Sproget er enkelt, råt og præcist ... Persson skriver i suggestive, filmiske situationsbilleder. Teksten er koldsvedende hypersensitiv ... Drøm, fantasi og virkelighed flyder ind i hinanden og danner en hallucinatorisk boble som hændelsesforløbet udspiller sig i ... Jaco er en bog som griber en, den er spændende fra begyndelse til slut. Den kunne i princippet udspille sig hvor som helst, men det faktum at Persson kan beskrive Timor så levende og præcist giver den en troværdig og næsten dokumentarisk stemning.” Ny Tid

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Per Ole Persson
Sideantal: 156
Sprog: Dansk
Originaltitel: Jaco
Originalsprog: Svensk
Produktvariant: Hæftet
Oversætter: Anne Marie Têtevide
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Batzer & Co
Bredde: 125 mm
Højde: 182 mm
Dybde: 15 mm
Vægt: 192 g
Udgivelsesdato: 13 Sep 2013
Oplagsdato: 13 Sep 2013
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788792439376

Udgivelsesår

2013

Sprog

Dansk