Inger Prier - I-II ¤ roman

Vis stort billede Tilføj
Inger Prier - I-II ¤ roman

259,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Inger tilhører en af Danmarks gamle bondeslægter, Priergårdsslægten. I generationer har Prier-kvinderne levet et liv tilpasset slægtens krav.
Inger bryder imidlertid med mønstret. Hun plages af udlængsel og bryder op fra hjemstavnen, Falster, og tager til Amerika, hvor hun slutter sig til dansk-amerikanernes kreds.
Efter en række hektiske år vender Inger Prier atter hjem, til Falster og Danmark - og med mod og styrke til nu at leve livet efter sin egen natur.
Inger Prier udkom første gang i 1923-24.
Selv formåede Helene Strange at få sit liv til at ligne sine romanfigurers: En levende modsætning var hun, moderne kvinde, mediebevidst og iscenesættende, men samtidig rundet af den falsterske bondekultur. Iført falstersk egnsdragt arrangerede hun vældige friluftsmøder med taler, folkedans og teater. Samtidig med at hun var traditionalist, var hun også moderne i sin insisteren på retten til at hæve sig over slægten og realisere de muligheder, som efterhånden åbnede sig for kvinderne. Helene Strange var aktiv i kvindesagen og i fredsbevægelsen.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Helene Strange
Sideantal: 447
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 2
Udgave: 4
Udgiver: Hovedland I Samarbejde Med Nyt Dansk Litteraturselskab
Udgivelsesdato: 17 Oct 2004
Oplagsdato: 08 Nov 2004
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788777397431

Udgivelsesår

1923

Sprog

Dansk

Inger Prier - I-II ¤ roman Hovedland I Samarbejde Med Nyt Dansk Litteraturselskab