Immensee

Vis stort billede
Immensee

149,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Oversat og med efterord af Hugo Hørlych Karlsen.

Theodor Storm(1817- 1888) blev født i Husum i Nordfrisland og boede størstedelen af sit liv der. Han var således at regne for dansk indtil helstatens sammenbrud i 1864. Han anses for at være en af Tysklands helt store klassiske forfattere, en af verdenslitteraturens store fortællere.
Immenseeudkom første gang på tysk i 1851. Den intense fortælling om uforløst kærlighed har siden været en vidt udbredt verdensklassiker – ikke blot i USA og England og andre engelsksprogede områder, men også i Japan.
Immenseeskildrer to mennesker, hvis forhold til hinanden aldrig forløses. Det uforløste er forbundet med en understrøm af vibrerende spændkraft, som ligger i sindet, i sanserne og folder sig ud i sproget, der på en gang er enkelt, klart og fuld af bevægelse.
Immenseehar Theodor Storms kendemærke; den usædvanligt righoldige information og stemningsmættethed i få, præcise ord, der skildrer en afgrænset situation på en måde, så mange lag af personernes sammensatte eksistens og følelsesliv gennemlyses på én gang.
Om Hugo Hørlych Karlsens fordanskning af Theodor Storms fortælling Skovbrynet (udgivet på Hovedland i 2009):
Trænger man til et skud litterær prosa af høj karat, er det bare med at læse Thomas Manns forbillede Theodor Storm i fin dansk oversættelse… det er prosa af ypperlig kvalitet
- Information
Den kompetente oversætter fortæller os, at Thomas Mann anså Theodor Storm for en af verdenslitteraturens store fortællere. Det forstår man. Manns boringer i sindet minder om Storms.
- Thomas Bredsdorff, Politiken

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Theodor Storm
Sideantal: 88
Sprog: Dansk
Originaltitel: Immensee
Originalsprog: Tysk
Produktvariant: Indbundet
Oversætter: Hugo Hørlych Karlsen
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Hovedland
Udgivelsesdato: 17 May 2012
Oplagsdato: 17 May 2012
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788770702805

Udgivelsesår

2012

Sprog

Dansk