I kølvandet - roman

Vis stort billede
I kølvandet - roman

129,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online
Per Pettersoner det største nordiske navn i udlandet siden Peter Høeg. Han er oversat til 40 sprog og får den ene pris efter den anden, senest IMPAC-prisen, verdens største litteraturpris for en enkelt bog.
I Danmark har han en stor fanskare blandt forfattere, bl.a. Ida Jessenog Lone Hørslev. Naja Marie Aidthar udtalt at hvis hun skulle skrive en roman, ville hun gerne skrive som Per Pettersongør i I kølvandet, Helle Hellekom til at græde da hun hørte ham læse op af hans nye bog og Kirsten Hammannlæser hans bøger så langsomt hun kan for at bogen ikke skal holde op og anbefaler Ud og stjæle hesteog I kølvandetmed følgende ord: >>Han er en fantastisk forfatter, der er så god, at vi forfattere går rundt og anbefaler ham til hinanden. Jeg kan ikke lægge hans bøger fra mig, når jeg først er i gang. Ikke fordi de er spændende, men fordi bøgerne fanger en som menneske og nærmest hiver en ind i hans univers.<<
Per Pettersontager os I kølvandetmed på en rejse til nattens ende. Romanens jeg-fortæller, forfatteren Arvid Jansen, befinder sig i et eksistentielt tomrum - i kølvandet på en katastrofe som trækker dybe spor i hans liv. En rå og øm, sårbar og barsk historie om at miste fodfæstet i tilværelsen, men mesterligt fortalt i et glasklart rytmisk sprog og med en varm sort humor.
I åbningsscenen står hovedpersonen foran den boghandel han engang har arbejdet i. Det er tidligt om morgenen, han er mørbanket efter en druktur, har brækket et ribben, brillerne er borte, og et blackout forhindrer ham i at huske hvad der er sket.
Så starter rejsen, både den ydre tilsyneladende formålsløse flakken omkring på landevejene i den gamle bil og den indre hvor billederne af familien, ikke mindst hans far, dukker op som flashbacks. Bogens nutidshandling foregår nogle dage i marts og april 1996, men bagved rulles historien op og den dystre kulisse er en skibsbrand som medførte at hovedpersonen mistede sin far og mor og to brødre. Skibet nævnes ikke ved navn, men det er alment kendt at Per Petterson mistede fire familiemedlemmer da Scandinavian Star brændte.
Mens Til Sibirienkan læses som en roman om forfatterens danske moder der blev gravid med en nordmand, handler I kølvandetom forholdet til faderen, fabriks­arbejderen og sportsmanden der ikke rørte en cigaret i hele sit liv. For kroppen skal være et tempel, sagde han, ikke en kalket grav.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Per Petterson
Sideantal: 176
Sprog: Dansk
Originaltitel: I kjølvannet
Originalsprog: Norsk
Produktvariant: Hæftet
Oversætter: Annelise Ebbe
Oplag: 1
Udgave: 2
Udgiver: Batzer & Co
Bredde: 130 mm
Højde: 205 mm
Dybde: 11 mm
Vægt: 182 g
Udgivelsesdato: 30 Oct 2008
Oplagsdato: 30 Oct 2008
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788790524845

Udgivelsesår

2008

Sprog

Dansk

I kølvandet - roman Batzer & Co