Hvordan man tyder luften

Vis stort billede
Hvordan man tyder luften

299,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

To ægteskaber går i stykker ét i nutiden ét i erindringen i løbet denne roman om udvandring fortalt af en ung amerikansk mand af etiopisk afstamning der ved at fordybe sig i sine forældres liv forsøger at få hold på sit eget.
Historien om forældrenes ægteskab som den fortælles af sønnen forløber sådan: Hans far og mor Yosef og Mariam forelsker sig over et cafébord i Addis Abeba i Etiopien. Kort efter beslutter Yosef at rejse til Europa som blind passager på en fragtbåd fra Sudan. Som mange andre indvandrere ankommer han illegalt og rejser fuldkommen uvidende gennem fem lande og videre til USA. Efter lang tids adskillelse forenes han og Mariam her og får sønnen Jonas.
Tredive år efter fortæller Jonas historien om sine forældre. Om den strenge voldelige far som han lærte at kende og frygtede. Om hvordan Yosef og Mariams efterfølgende skilsmisse skilte Jonas fra sine forældre lige så meget som den skilte dem fra hinanden.
I forsøget på at opspore de frø som forældrenes mislykkede skæbner plantede i ham selv begiver Jonas sig ud på den samme rejse i USA som Yosef og Mariam foretog sammen lige før han blev født. Gennem at komme til en forståelse af sine forældres historie søger han nøglen til sin egen.
Et andet spor i romanen handler om Jonas eget havarerede ægteskab. Fra hans møde med den unge sorte New York-advokat Angela (som han gifter) og til forholdet ender i bitter skilsmisse.
Hvordan man tyder luftener en både smukt skrevet og meget medrivende roman om hvordan én generations traumer nedarves på den næste og hvordan de løgne man fortæller sig selv ender med at underminere ens forhold til verden.
Dinaw Mengestufødt 1978 i Addis Abeba i Etiopien men kom som toårig til USA Han debuterede i 2007 med romanen The Beautiful Things That Heaven Bearssom han modtog The Guardians pris Best First Book Award og Los Angeles Times Best First Novel Award for.
Dinaw Mengestu bor I New York og Paris.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Dinaw Mengestu
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Tiderne Skifter
Bredde: 139 mm
Højde: 211 mm
Dybde: 24 mm
Vægt: 432 g
Udgivelsesdato: 09 Nov 2011
Oplagsdato: 09 Nov 2011
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788779734692

Sprog

Dansk

Hvordan man tyder luften Tiderne Skifter