Hvad lykke er

Vis stort billede Tilføj
Hvad lykke er

149,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Hvad er lykke? Dette spørgsmål vælger en halvdeprimeret, midaldrende finsk forfatter at sætte sig for at finde svar på i denne lille roman. Opfordringen om at skrive en bog om finsk lykke kommer fra hovedpersonens kone, som et forsøg på at stoppe sin mands deprimerede tilstand foran tv'et.
Projektet bliver til et samarbejde, og en søgen efter lykke, med den noget yngre - og ekstremt slikspisende - kunstnerven, Hannu. De to mænd kommer vidt omkring i deres søgen efter lykke.
Efter at have været på feltarbejde flere steder i Finland, går turen til Danmark, som i de to mænds tanker synes at være et lykkeligt fristed - og dermed et oplagt sted at finde svar. Jo længere hovedpersonen kommer i sin søgen efter at forstå, hvad lykke er, desto længere kommer han væk fra sin familie. På den måde bliver hovedpersonens søgen efter lykke en bitter lektion ...
Hvad lykke erer på mange måder en tragikomisk bog, som mange mænd, der befinder sig i en 40-års krise, vil kunne nikke genkendende til.
Petri Tamminenhar flere gange skrevet om den hårdtpressede finske mand, hans tavshed, ensomhed, alkoholisme og selvmordstanker. Tamminen skildrer dette med en absurd humor, som gør tilgangen lettere. Han var nomineret til Finlandia-prisen i 2006.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Petri Tamminen
Sideantal: 199
Sprog: Dansk
Originaltitel: Mitä onni on
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Paperback
Oversætter: René Semberlund Jensen
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Turbine
Udgivelsesdato: 12 Dec 2010
Oplagsdato: 12 Dec 2010
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788770903974

Udgivelsesår

2010

Sprog

Dansk