Humlen ved det hele - Mit eventyrlige liv med bier

Vis stort billede Tilføj
Humlen ved det hele - Mit eventyrlige liv med bier

299,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

En varm og vidende bog om et af naturens og havens vigtigste væsner: Humlebien.


Dave Goulson, Englands førende ekspert i humlebier, fortæller her om sine eventyr og opdagelser og om sit (nogle gange temmelig skøre) liv som forsker på en måde, der er så fuld af humor og smittende videbegær, at man ikke kan andet end at lade sig rive med.
Fra barndommens oftest mislykkede eksperimenter til den voksne forskers banebrydende opdagelser om humlebierne, deres gådefulde liv og ikke mindst deres forsvinden, fører Goulson os ud i naturen, naturhistorien og videnskaben. Underholdende og uanstrengt viser han os ukendte og uanede sammenhænge i insekternes og planternes globale mikrokosmos, der er lige så fantastisk som det er skrøbeligt.
Bogen er en uforbeholden kærlighedserklæring til humlebien, som ikke kun er et lille flyvende mirakel, hvis vingekonstruktion trodser fysikkens love, men også et uundværligt nyttedyr, hvis uddøen ville få fatale konsekvenser for os mennesker.
Dave Goulsons bog er underholdende, fascinerende og vigtig […] Man lærer meget, ikke kun om humlebier, og man keder sig ikke et øjeblik. […] Men – måske er det bedst at læse bogen, når man er alene. Lige fra starten var enhver, der kom i nærheden af mig, i fare for at blive bombarderet med Fascinerende Fakta, jeg havde opsnappet … ” The Guardian

Dave Goulson læste biologi på Oxford og er nu professor på University of Sussex. Han har publiceret nærved 200 videnskabelige artikler om bier, sommerfugle og andre insekter. Han er grundlægger af den ansete britiske Bumblebee Conservation Trust og prisbelønnet innovator.
Goulsons bog om humlebier har ligget længe på Sunday Times bestsellerliste, udkommer nu i en række lande – og efterfølgeren ”Summen over engen”, hvor Goulson køber en ruin i Frankrig for at skabe en stor og frodig eng, kommer på dansk til efteråret.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Dave Goulson
Sideantal: 333
Sprog: Dansk
Omslagsillustrator: Louise Bird
Omslagsgrafiker: Jon Asgeir Hreinsson
Originaltitel: A Sting In The Tale
Originalsprog: Engelsk
Produktvariant: Indbundet
Oversætter: Birgitte Steffen Nielsen
Oplag: 2
Udgave: 1
Udgiver: Don Max
Bredde: 158 mm
Højde: 227 mm
Dybde: 34 mm
Vægt: 558 g
Udgivelsesdato: 15 Apr 2015
Oplagsdato: 02 Jul 2015
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788793166646

Sprog

Dansk

Humlen ved det hele - Mit eventyrlige liv med bier Don Max