Hjertebånd kan briste - En skæbnefortælling fra Sønderjylland

Vis stort billede
Hjertebånd kan briste - En skæbnefortælling fra Sønderjylland

198,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

I året 1618 bliver Detlef Thøgersen født i Møgeltønder. Det er også det år, hvor 30-årskrigen bryder ud i Mellemeuropa. I 1626, da Detlef fylder 8 år, går kong Christian 4. med sin hær ind i kampen i Nordtyskland. Her er landsknægten Mikkel med i slaget ved Lützen. Krigen, den danske konges skæbnesvangre nederlag og de kejserlige troppers efterfølgende besættelse og udplyndring af Jylland danner sammen med Vadehavsegnens storslåede, men også voldsomme natur baggrund for romanens handling.
I denne brydningstid med krigens rædsler, religiøse spændinger, hvor heksebrændinger hører til dagens orden, vokser Detlef op. Rundt om ham møder vi hans far, fæstebonden Thøger, moderen Maren og bedsteforældrene Hansigne og oldermand Peter Thøgersen. Der er også den kønne, selvstændige Kathrine, hvis skæbne flettes sammen med Mikkels i en kærlighedshistorie mellem to ukuelige mennesker, der på hver sin måde må bære krigens hårde konsekvenser som en tung bagage. De hvirvles rundt i verden; men Kathrine viser sig at være en utrolig dygtig iværksætter, og med støtte fra Mikkel får hun efterhånden oprettet en betydelig handelsvirksomhed. Men tidens fordomme og almindelig menneskelig grådighed lurer overalt.
”Hjertebånd kan briste” er en historisk roman om mennesker udsat for naturens vælde og magthaveres grusomhed; men først og fremmest en kollektiv skæbnefortælling med mere almene motiver, som magt, afmagt, kærlighed, stræben og menneskets ubændige evne og vilje til på den tids barske vilkår at klare sig igennem lidelser, sorg og afsavn.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Villi John Petersen
Sideantal: 260
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Paperback
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Books On Demand
Bredde: 155 mm
Højde: 220 mm
Dybde: 16 mm
Vægt: 417 g
Udgivelsesdato: 07 Mar 2013
Oplagsdato: 08 Mar 2013
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771455335

Udgivelsesår

2013

Sprog

Dansk

Hjertebånd kan briste - En skæbnefortælling fra Sønderjylland Books On Demand