Historier fra ghettoen

Vis stort billede
Historier fra ghettoen

249,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

For første gang på dansk udkommer denne række af historier fra ghettoen i det jiddische New York, skrevet af den russisk-amerikanske journalist, redaktør og forfatter Abraham Cahan. Han tilhørte fortroppen af den store immigration i slutningen af 1800-tallet og i begyndelsen af 1900-tallet, hvor hundredtusindvis af jødiske immigranter forlod blodige pogromer i Rusland og fattigdom og forfølgelser i Østeuropa og rejste til Amerika. Cahan var en af de første, der på engelsk skrev om disse nye immigranters komplekse liv i New Yorks lejekaserner og sweatshops i slummen på Manhattans Lower East Side. I sine farverige og bevægende historier, fyldt med humor og empati, indfanger Cahan immigranternes dilemmaer. De socialrealistiske og bittersøde fortællinger drejer sig om identitet, kultursammenstød, fremmedgørelse og ensomhed – evigtgyldige eksistentielle og etiske temaer, som i høj grad også er aktuelle i dag.
Abraham Cahans tre romaner, Yekl - En fortælling fra New Yorks ghetto ; Den hvide terror og den røde samt David Levinskys nye verden , er tidligere udkommet i dansk oversættelse på forlaget Proskrift.
’Abraham Cahan er en højt begavet skribent og forfatter.’ Saul Bellow, amerikansk romanforfatter og nobelpristager i litteratur.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Abraham Cahan
Sideantal: 300
Sprog: Dansk
Omslagsgrafiker: Moustens Byro
Forord af: Hans P. Pedersen
Originaltitel: Stories of Yiddish New York
Originalsprog: Engelsk
Produktvariant: Paperback
Oversætter: Susanne Bernstein
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Proskrift
Udgivelsesdato: 08 Oct 2013
Oplagsdato: 08 Oct 2013
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788799139835

Udgivelsesår

2013

Sprog

Dansk

Historier fra ghettoen Proskrift