Historiens historie - Roman om Berlin

Vis stort billede
Historiens historie - Roman om Berlin

299,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Berlin 2002. Margaret Taub er en ung amerikansk kvinde i Berlin med et studenterjob som guide for turister til byens historiske steder under Anden Verdenskrig. Byens grusomme historie i det 20. århundrede optager hende smerteligt og voldsomt. Især er hun optaget af to mord begge barnemord der slår bro over de dybe skel i Det Tredje Rige: Magda Goebbels forgiftning af sine børn i bunkeren omringet af de allierede og Regina og Franz Strauss et jødisk-tysk ægtepar som tog livet af sig selv og deres tre små piger i deres køkken i Berlin for at undgå kz-lejrene.
Men langsomt afdækkes også Margarets egen historie hendes tyske fars sammenbrud hendes mors jødiske rødder og hendes affære med en gift østberlinsk akademiker en hemmelig kærlighedshistorie som får vidtrækkende konsekvenser.
Historiens historieer en usædvanlig og fængslende amerikansk debutroman om besættende kærlighed tragiske familiehemmeligheder og en nations traumer. Om glemsel og fortrængning tab og erindring personligt kulturelt og historisk. Og om et land med en mørk fortid og nutidens Berlin som hallucinatorisk drømmescenarie opført på ruinerne af historien.
Ida Hattemer-Higginser født i Cincinnati Ohio og voksede op i Boston Massachusetts. Hun forlod USA i 2001 og har siden boet i Tokyo Mumbai Stockholm og i de sidste syv år i Berlin hvor hun ved siden af sit universitetsstudium har arbejdet som oversætter og guide på byvandringer. Hun deler nu sin tid mellem Berlin og Moskva.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Ida Hattemer-Higgins
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 2
Udgave: 1
Udgiver: Tiderne Skifter
Bredde: 157 mm
Højde: 231 mm
Dybde: 25 mm
Vægt: 567 g
Udgivelsesdato: 11 May 2012
Oplagsdato: 11 May 2012
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788779735262

Sprog

Dansk

Historiens historie - Roman om Berlin Tiderne Skifter