Handlingen

Vis stort billede
Handlingen

249,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Prisvindende Sara Mannheimer tager med sin nyeste roman Handlingen læseren med ind og ud af verdenslitteraturen; fra Barthes, Kierkegaard og Cervantes til Inger Christensen, T. S. Eliot og Skabelsesberetningen, når hun afsøger sammenhængen mellem liv og litteratur.
Bogens hovedperson, en kvinde, har huset fyldt med bøger. De står i Biblioteket, men hun har aldrig læst en eneste af dem. Alligevel kredser hendes liv om Ryggene, som hun kalder dem, og hun skammer sig over sin manglende dannelse, mens hun gennemgår titlerne og tager tilløb til at dykke ned i litteraturen, finde ”Begyndelsesbogen”. For hende bliver det Roland Barthes’ Litteraturens nulpunkt, mens sorgen over tabet af et ufødt barn udgør et nulpunkt i hendes eget liv. Et udgangspunkt og et vilkår, hvorfra alting nu udgår og tvinger hende til at starte forfra. Men også en grund til at forholde sig til livets forløb og uundgåelige udløb – handlingens afslutning.
Sara Mannheimer beskriver poetisk og med et træfsikkert blik for detaljen en kvindes samtidige tiltrækning og angst for de rygvendte bøger og den visdom, nulpunkter, handlinger og afslutninger, de repræsenterer.
Sara Mannheimer er opvokset i Göteborg og bor i dag i Stockholm. Hun har studeret i USA, Holland og Tjekkiet. For sin debut, Reglerne fra 2008, modtog hun Borås Tidnings debutantpris, og samme roman blev nomineret til Augustprisen. For Handlingen modtog i hun i 2012 European Union Prize for Literature og blev nomineret til Sveriges Radios romanpris.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Sara Mannheimer
Sideantal: 232
Sprog: Dansk
Originaltitel: Handlingen
Originalsprog: Svensk
Produktvariant: Indbundet
Oversætter: Anne Marie Bjerg
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Turbine
Bredde: 114 mm
Højde: 220 mm
Udgivelsesdato: 11 Mar 2015
Oplagsdato: 11 Mar 2015
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788740601046

Udgivelsesår

2015

Sprog

Dansk