Gå, gik, gået

Vis stort billede Tilføj
Gå, gik, gået

349,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Gå, gik, gået skildrer mødet og venskabet mellem en gruppe afrikanske flygtninge og en ældre tysk professor.Professoren undrer sig, stiller spørgsmål, lærer fra sig og lytter opmærksomt til deres gribende historier, til deres ængstelser og drømme. En vedkommende roman der italesætter den nuværende flygtningekrise og giver flygtningene en stemme. Romanen er baseret på observationer og interviews af afrikanske flygtninge i Berlin.

Richard er professor i klassisk filologi, han er en ensom enkemand, der bor i en fredelig forstad til Berlin. En dag møder han en gruppe afrikanske flygtninge, der bor i en teltlejr på Oranienplatz, og som er flygtet over Middelhavet fra Boko Haram og bombninger i Libyen. Flygtningene flyttes til et nedlagt plejehjem i nærheden af Richards hjem og umiddelbart efter giver han sig til at besøge dem dagligt og spørge engageret ind til deres liv. Den nysgerrighed og empati, der driver ham, fører til venskaber med de afrikanske mænd, der hver især fortæller deres historie. De kommer i hans hjem, han lærer dem tysk og han involverer sig i stigende omfang i deres liv.
Samtidig med at denne relation udvikler sig, reflekterer Richard over den historiske baggrund for modstanden mod flygtninge. Han drager paralleller mellem de ældre tyskere, der oplevede 2. Verdenskrig og nutidens flygtninge, der ønsker at slutte sig til dem. Og han forsøger at forstå, hvordan mennesker, der selv gik gennem disse prøvelser, kan vende den nye generation af flygtninge ryggen.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Jenny Erpenbeck
Sideantal: 360
Sprog: Dansk
Omslagsgrafiker: Ida Balslev-Olesen
Originaltitel: Gehen, ging, gegangen
Originalsprog: Tysk
Produktvariant: Hæftet
Oversætter: Jacob Jonia
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Rosinante
Udgivelsesdato: 27 Oct 2016
Oplagsdato: 27 Oct 2016
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788763846905

Sprog

Dansk