Frederiks bog

Vis stort billede Tilføj
Frederiks bog

299,95 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Frederik er tosse og har i 30 år levet et beskyttet liv som skopudser og bydreng i sin mors landevejskro. Da han arver kroen, skal han pludselig træde i karakter som krovært og arbejdsgiver, men Frederik har aldrig truffet en selvstændig beslutning og er utryg ved alt, hvad han ikke kender. I løbet af kort tid invaderes hans hverdag af en broget flok af hjælpere: den unge advokat, hvis kone er formet af marcipan, damen med flammehåret, Fatima med tørklædet, den store graver og den mystiske dame på værelse nr. 15. Men nogle af dem har en skjult dagsorden. Uden sociale færdigheder og hæmmet af sine handicap må Frederik kæmpe for sin plads i samfundet, for sin datters liv og for kærligheden, der som altid finder overraskende veje.

Uddrag af bogen: Der var mørkt i værelset, for gardinerne var stadig trukket for. Mor plejede altid at trække dem fra, når hun kom og vækkede ham. Hvis der nu aldrig kom nogen op til ham og sagde, at han skulle stå op, så ville gardinerne heller aldrig blive trukket fra. Så skulle han aldrig mere se solen sende sine stråler ind i værelset. Aldrig mere se en firkant med blå himmel. Når Mor var død, var verden død. Hvad var det, hun altid sagde, når hun kom ind og trak gardinerne fra? ”Frederik, du skal pudse sko!” Ja, det var det, hun altid sagde. Aldrig ”godmorgen” eller sådan noget. Hun spildte ikke tiden med snak, hans mor. Der var meget, der skulle sørges for, når man drev en kro, og når man så havde sådan en som Frederik at passe samtidig … Ja, det havde været hårdt at være hans mor, og nu var alt hendes arbejde forgæves, og han ville ødelægge det hele, fordi han var en tosse og ikke kunne finde ud af noget.

Om forfatteren: Kirsten Schmidt er født i 1958 i Bagsværd og har arbejdet som præst på Orø siden 1988. Hun debuterede som ro-manforfatter i 2007 med Pastor Janssons fristelser . Frederiks bog er hendes fjerde roman. Kirstens foretrukne stil er magisk realisme med humoren som et vigtigt bærende element.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Kirsten Schmidt
Sideantal: 370
Sprog: Dansk
Omslagsgrafiker: Sarah Donaldson Gilloway
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Forlaget Mellemgaard
Bredde: 150 mm
Højde: 218 mm
Dybde: 26 mm
Vægt: 514 g
Udgivelsesdato: 02 Jun 2013
Oplagsdato: 02 Jun 2013
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788793025462

Udgivelsesår

2013

Sprog

Dansk

Frederiks bog Forlaget Mellemgaard