Fortællinger fra Kolyma

Vis stort billede
Fortællinger fra Kolyma

259,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Med udgivelsen af Fortællinger fra Kolymafår danske læsere langt om længe muligheden for at stifte bekendtskab med en litterær klassiker. Værket der på russisk udgør i alt seks bind - omkring 1300 sider regnes sammen med Aleksandr Solzjenitsyns Gulag øhavet for et af de vigtigste om stalintidens arbejdslejre.
Her præsenteres første bind der deler titel med hele værket og kan læses uafhængigt af resten. Fortællingerne er skrevet i årene 1954-1973 men kunne på grund af den kompromisløse skildring af livet i lejrene ikke udgives i samtiden - flere blev dog smuglet til Vesten hvor de udkom på flere sprog. Først i slutningen af 1980'erne under Gorbatjovs reformer begyndte de at udkomme i Rusland.
Fortællingerne beskriver indgående de umenneskelige forhold i lejrene - kulden det hårde arbejde den evige sult udmattelsen og det menneskelige armod. Sjalamovviser med al tydelighed at under de værste forhold forsvinder den sidste rest af menneskelighed og mennesket reduceres til et instinktdrevet væsen besat af de allermest basale behov - mad varme og søvn. Her er ikke plads til dybe venskaber åndelig udvikling og døden er blot endnu et stadie i livet - hverken værre eller bedre end andre stadier.
Med en knap og nøgtern stil - der samtidig er lyrisk og bevægende - giver Sjalamov der bliver beskrevet som lejrenes Tjekhov os med Fortællinger fra Kolymaet rystende indblik i en verden der eksisterede uden for Vesten i mange år.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Varlam Sjalamov
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Tiderne Skifter
Bredde: 140 mm
Højde: 220 mm
Dybde: 10 mm
Vægt: 407 g
Udgivelsesdato: 13 Mar 2008
Oplagsdato: 13 Mar 2008
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788779731882

Sprog

Dansk

Fortællinger fra Kolyma Tiderne Skifter