Fanden tage Dostojevskij

Vis stort billede
Fanden tage Dostojevskij

279,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Hvad sker der med et menneske som har begået et mord og ønsker at blive dømt og straffet for sin forbrydelse men ikke kan blive det? Den afghanske forfatter Atiq Rahimi har skrevet sin egen version af Dostojevskijs Forbydelse og straf om den unge mand der slår en pantelånerske ihjel med en økse og derefter plages af samvittighedsnag og et behov for at tage sin skyld på sig og få sin straf.


Vi er i 1990 ernes Afghanistan på randen ad sammenbrud efter russernes tilbagetrækning. Rassul romanens hovedperson har studeret i Sovjet men måtte afbryde studierne på grund af krigen. I Kabul hersker kaos: De der engang blev kaldt frihedskæmpere og modsatte sig besættelsesmagten er nu blevet tyranner krigsherrer og krigsforbrydere.
I Kabul myrder Rassul pantelånersken Alia. Egentlig har han tænkt sig at røve hende penge og smykker men overmandes af angst og skyldfølelse og flygter uden at tage hverken pengene eller smykkerne. Rassul plages af skyldfølelse og et påtrængende ønske om at bekende sin forbrydelse og blive dømt. Men ingen tager ham alvorligt. Politiet er revnende ligeglade. Det er jo bare en kvinde en grisk pantelånerske som over i købet driver bordelvirksomhed og fører unge uskyldige kvinder i fordærv. Han har sådan set gjort alle en tjeneste. Rassul må spørge sig selv om retfærdigheden overhovedet eksisterer længere i dette land der efter så mange års krige er ved at blive ædt op af religion grusomhed og korruption.
Fanden tage Dostojevskij giver et rystende billede de kræfter der i dag hersker i Afghanistan og af konflikten mellem verdslig og guddommelig retfærdighed i et samfund hvor det at bryde loven er en del af normen.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Atiq Rahimi
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Tiderne Skifter
Bredde: 133 mm
Højde: 196 mm
Dybde: 23 mm
Vægt: 301 g
Udgivelsesdato: 29 Aug 2013
Oplagsdato: 29 Aug 2013
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788779735477

Sprog

Dansk

Fanden tage Dostojevskij Tiderne Skifter