Erasmus af Rotterdams triumf og tragedie

Vis stort billede
Erasmus af Rotterdams triumf og tragedie

199,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Den store østrigske forfatter Stefan Zweig blev i 1933 pludselig reduceret af nazisterne til blot at være ”jøde” – og jøder måtte ikke udgive bøger i Det Tredje Rige. Zweig var lamslået over brutaliteten, men skrev et genialt modsvar i form af en biografi over renæssancetænkeren Erasmus af Rotterdam (1466-1536). Erasmus var humanist og som Zweig imod strid, radikalitet og skråsikkerhed. Hans store modsætning i tiden var den senere reformator Martin Luther: Hvor Erasmus rakte hånden frem, trak Luther den tilbage. Hvor Erasmus kunne indrømme sin tvivl, indrømmede Luther ikke noget som helst.

Zweigs bog kunne i første omgang slet ikke udgives, fordi han var jøde. Siden er den blevet en klassiker i europæisk litteratur, elsket for Zweigs medrivende fortælling om Erasmus’ liv og for dens evigt relevante forsvar for medmenneskelighed og tolerance.

Nyoversat af Judyta Preis og Jørgen Herman Monrad, som også har skrevet efterskrift.


Om forfatteren
Stefan Zweig (1881-1942) var barn af velhavende, liberale forældre og voksede op i det kulturelt sprudlende Wien. Som forfatter blev han vidt berømt over hele verden, men blev bandlyst af nazisterne og måtte flygte fra Europa ved Anden Verdenskrigs begyndelse. Desillusioneret begik han sammen med sin kone selvmord i 1942 i eksil i Brasilien. Særligt kendt er hans erindringsværk VERDEN AF I GÅR, genudgivet på dansk i 2013.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Stefan Zweig
Sideantal: 188
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oversætter: Judyta Preis og Jørgen Herman Monrad.
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Kristeligt Dagblads Forlag
Bredde: 134 mm
Højde: 206 mm
Dybde: 18 mm
Vægt: 281 g
Serie: SIDESPOR
Udgivelsesdato: 15 Oct 2015
Oplagsdato: 15 Oct 2015
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788774672548

Udgivelsesår

2015

Sprog

Dansk

Erasmus af Rotterdams triumf og tragedie Kristeligt Dagblads Forlag