En kvinde vågner

Vis stort billede
En kvinde vågner

299,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

”Ved hjælp af det nuancerede og poetiske sprog, hun var i besiddelse af, stillede Chopin nogle af de kvindelige oplevelser til skue, som ingen tidligere havde vedkendt sig. Virkningen var eksplosiv …”
”Jeg forundres stadig over Chopins realisme, hendes utålmodighed med traditionelt skønmaleri, hendes fængslende ærlighed.”
-BARBARA KINGSOLVER
“Rammende, begavet og uforglemmelig.”
-MAGGIE O'FARRELL
“Denne skelsættende, feministiske roman, udgivet første gang i 1899, er fortsat forbløffende relevant.”
-JUDY BLUME, Elle, My Life in Books
I løbet af en lang, apatisk sommer stifter Edna Pontellier, bastet og bundet af ægteskab og moderskab, bekendtskab med Robert Lebrun. Efterhånden som dagene bliver kortere og temperaturen falder, giver Edna efter for Roberts tilbedelse. Men fanget af dette stadigt stærkere begær begynder Edna at indse det sande omfang af sin psykologiske, sociale og seksuelle indespærring og de ødelæggende konsekvenser, den har for hendes fremtid.
En kvinde vågner betragtes som en af forløberne i den feministiske litteratur på linje med Tolstojs Anna Karenina og Flauberts Madame Bovary. Da den udkom første gang i USA i 1899, sendte denne radikale fortælling chokbølger gennem det amerikanske samfund, og den fortsætter uanfægtet med at tale til læserne nu mere end hundrede år senere. Denne fremragende, følsomme og forførende roman er lige så smukt skrevet, som den er politisk engagerende.
Kate Chopin(1850 – 1904) var en amerikansk forfatterinde som betragtes som en af forløberne for det 19. århundredes feministiske forfattere. Hendes værker beskæftiger sig især med livet blandt "Creoles" og "Acadians" i delstaten Louisiana i det sydlige USA. Dette værk er hendes første på dansk.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Kate Chopin
Sideantal: 272
Sprog: Dansk
Originaltitel: The Awakening
Originalsprog: Engelsk
Produktvariant: Hæftet
Oversætter: Henrik Torjusen
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Forlaget Hetland
Bredde: 137 mm
Højde: 204 mm
Dybde: 28 mm
Vægt: 409 g
Udgivelsesdato: 26 May 2016
Oplagsdato: 26 May 2016
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788799666386

Udgivelsesår

2016

Sprog

Dansk

En kvinde vågner Forlaget Hetland