En fugl i stormen

Vis stort billede Tilføj
En fugl i stormen

269,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online
Denne samling af nye studier i H. C. Andersens forfatterskab ligger i forlængelse af min afhandling H. C. Andersens gåde. Studier i H. C. Andersens eventyr og historier (2007).
Eftersom myten om H. C. Andersens adelige, ja royale afstamning har vist sig at være særdeles livskraftig på trods af forskellige H. C. Andersen-forskeres fremlægning af historiske kildebelæg, der afkræfter mytedannelsen, har det været nødvendigt at fremanalysere driftsgrundlaget for myten, hvilket sker i afhandlingen om H. C. Andersen som projektionsskærm for familieromanfantasien, hvori Jens Jørgensens og Rolf Dorsets mytepromoverende bøger bliver gennemgået. Når en argumentation, der er kildekritisk baseret, som oftest er kommet til kort hos det brede publikum, beror det selvsagt på, at den fantasmatiske forestilling om det blå blod fortsat er særdeles udbredt, hvilket udgør fundamentet for publikationer som f.eks. Billedbladet og Se og Hør. Kun en psykohistorisk forklaringsmodel, som der ikke er tradition for i Danmark, kan effektivt imødegå, ja afsløre myten om H. C. Andersens fornemme afstamning.

Bo Elbrønd-Bek
(f. 1946), der er ph.d, cand.mag. et mag.art., har bl.a. undervist ved Odense Universitet, University of Washington, University of Wisconsin-Madison, Universitetet i Oslo, Københavns Universitet, hvortil kommer forskningsstipendier ved Ernst Moritz Arndt Universität zu Greifswald og Humboldt Universität zu Berlin. Har udgivet en halv snes bøger og offentliggjort et halvhundred artikler og forfatterinterview.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Bo Elbrønd-Bek
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Underskoven
Bredde: 174 mm
Højde: 222 mm
Dybde: 20 mm
Vægt: 567 g
Udgivelsesdato: 27 Sep 2012
Oplagsdato: 27 Sep 2012
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788792824738

Udgivelsesår

2012

Sprog

Dansk