Elskeren fra Nordkina

Vis stort billede
Elskeren fra Nordkina

249,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage
Elskeren fra Nordkinaer beretningen om den lidenskabelige kærlighed mellem den femtenårige Marguerite Duras og en rig kineser fra Manchuriet. Romanen er skrevet som drejebog til en tænkt film om forfatterens barndom i 1920ernes Indokina, hendes kærlighed til lillebroren, duften af jorden efter regn, morens galskab - og begæret efter den kinesiske mand.
Duras skrev allerede 1984 Elskerenom sit forhold til den kinesiske mand. Romanen blev filmatiseret, og filmen blev vist verden over, men forfatteren var ikke glad for resultatet. Da hun nogle år senere blev klar over, at kineseren var død, skrev hun Elskeren fra Nordkina, hvor hun fortalte den samme historie igen, men nu som hun havde ønsket sig filmen. Hun betragtede selv Elskeren fra Nordkinasom en af sine vigtigste bøger.
Den franske forfatter og filmskaber Marguerite Duras blev født i 1914 i Gia Dinh i det sydlige Vietnam, dengang Fransk Indokina. Da hun var syv år gammel, døde hendes far, men moren valgte at blive i Indokina, hvor familien levede fattigt, efter at hun havde tabt sin opsparing på jordspekulation. Moren kom sig aldrig helt over tabet, og hendes ulykke kom til at præge familien og blev et tilbagevendende tema i Duras' forfatterskab.
Marguerite Duras døde i 1996.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Marguerite Duras
Sideantal: 272
Sprog: Dansk
Originalsprog: Fransk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 2
Udgave: 1
Udgiver: Forlaget Vandkunsten
Bredde: 126 mm
Højde: 210 mm
Dybde: 18 mm
Vægt: 383 g
Udgivelsesdato: 09 May 2012
Oplagsdato: 20 Jun 2012
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788776952426

Udgivelsesår

2012

Sprog

Dansk

Elskeren fra Nordkina Forlaget Vandkunsten