Egen lykkes smed

Vis stort billede
Egen lykkes smed

249,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

Egen lykkes smed er en historisk roman, der handler om mennesker, som levede i Snejbjerg sogn på den jyske hede omkring år 1900. Bogen er en selvstændig fortsættelse af Svare enhver sit, som udkom i 2012.

Bogens personer lever i en tid, hvor alt synes under forandring og i opbrud. Gamle skikke og normer kasseres, nye muligheder opstår. Driftige bønder, skolelærere og arbejdere opbygger i fællesskaber nye samfundsstrukturer. Bedre skolegang, højskoleophold og åndelige vækkelser danner baggrund for demokrati, andelsbevægelse, sociale forbedringer og tekniske fremskridt.

Men vi hører også om skæve eksistenser, som mest af alt tænker på at skaffe mad, brændsel – og mere brændevin.

Mange må erkende, at man netop ikke altid kan være Egen lykkes smed . Børn bliver tvangsfjernet, en landbrugsejendom sælges på tvangsauktion, en ung pige dør som følge af vådeskud – og ganske uventet, tilsyneladende tilfældigt, udbryder 1. verdenskrig.

Egen lykkes smed foregår i Vestjylland. Men personer og begivenheder er ikke egnsspecifikke. Tilsvarende historier og begivenheder kan man finde på Fyn, på Sjælland, på Lolland og på Bornholm.

Bogen kan læses som historisk roman, men kan også læses som Danmarkshistorie på sogneniveau. På forfatterens hjemmeside www.ovemadsen.dk er der meget mere info om den synsvinkel.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Ove Madsen
Sideantal: 335
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Paperback
Oplag: 1
Udgave: 201
Udgiver: Skriveforlaget
Bredde: 150 mm
Højde: 210 mm
Dybde: 25 mm
Vægt: 503 g
Udgivelsesdato: 30 Sep 2013
Oplagsdato: 30 Sep 2013
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788793068025

Sprog

Dansk